A 2015-ös téli szezonmunka is fantasztikus lesz Ausztriában!

A 2015-ös téli szezonmunka is fantasztikus lesz Ausztriában!

 

Az egyik osztrák időjárás előrejelző honlapon, szeptember közepén már arról lehet olvasni, hogy masszív hidegfront érte el Ausztriát. A legtöbb tartományban esik és 10 fok körüli az átlaghőmérséklet. A vendéglátósok és szezonális munkavállalók nagy örömére pedig 1100 méter felett elkezdett havazni is. Az előrejelzések szerint a hűvös idő tartós marad és a tél fokozatosan beköszönt.

Már szeptember 23. óta havazik

Ausztriába már szeptemberben közepén megérkezett a tél, a következő völgy feletti hegyekben lévő síterepek mind befehéredtek már:

Grossglockne, Wildspitze, Olperer, Collalto, Hochalmspitz, Silvrettahor, Dachstein, Hochkonig, Grosse Sandspitze, Breithorn, Creta di Aip, Dobratsch, Dreizinkensp, Grosser Bosenstein, Grosser Wartkopf, Hifelwand, Hinterunnutz, Hochstuhl, Hohe Leier, Klosterwappe, Koralpe, Kuhberg, Modringberg, Preber, Rosennock, Rosskogel, Sagtalerspit, Schermberg, Schmittenste, Seckauer Alpen, Stumpfmauer, Zagel Kogel, Zirbitzkogel

 
Noha korábban a téli szezon mindenhol december 21-én vette kezdetét, mostanra a különböző régiók mind más és más szezonnyitási dátummal várják a téli sportok szerelmeseit.

AUSZTRIA SÍTEREPEI

 

Már javában tart a téli szezon

1.   Pitztal

Ausztria legmagasabban fekvő gleccser-síterületén már szeptember 19.-én kezdetét vette a síszezon. Jelenleg 65 cm hó várja a vendégeket, tehát érdemes minél hamarabb jelentkezned a betöltendő állásokra! Várható szezonzárás: 2016. május 1.

Ez vár Rád!

2.   Hintertux

Ausztria egyetlen egész éves síterülete a 3.476 méter magas Olperer lábánál található. A hóbiztos sípályák itt, Tirol szívében magától értetődnek és az sem meglepetés, hogy 365 napon át hódolhatnak a síelés szerelmesei kedvenc időtöltésüknek.

Ez vár Rád!

3.   Mölltal

1997-ben nyitották meg a földalatti gleccservasutat, mellyel egész évben könnyen elérhetővé vált a Mölltal gleccser, ahol Karintia legmagasabban fekvő, és ezáltal abszolút hóbiztos sípályái találhatók. Itt már június 20-tól pörögnek az események és egészen 2016. május 8-ig tervezik a szezont. Ha éves állást keresel, érdemes a Mölltal területén próbálkoznod.

Ez vár Rád!

4.   Sölden-Ötztal

Ausztria egyik legjobb síterepe. Lejtőinek nagy része az erdőhatár fölött fekszik, így októbertől egész május elejéig lehet itt síelni. Ennél fogva a szezon is korán kezdődik, már szeptember 12-én nyitottak a vendéglátóegységek és egészen 2016. május elejéig várják mind a vendégeket, mind a szorgos kezeket.

Ez vár Rád!

Korán nyitnak a síparadicsomok

Az időjárásra való tekintettel várhatóan a legtöbb vendéglátó egység a tervezettnél korábban fogja megnyitni kapuit, így például a karintiai Mölltal, a tiroli Kaunertal és Neustift im Stubaital vendéglátósai már teljes erőbedobással dolgoznak a vendégek kényelméért.

Korán nyitnak a síparadicsomok

 

Október közepétől egészen november első hetéig még több szálloda nyit ki, hiszen ahogy azt az előrejelzések is megjósolták, a nyárnak egészen biztosan vége: az időjárás gyökeres fordulatot vesz és több méteres havat ígér.

Ebből az elő őrs már meg is érkezett – ami csak a kezdet Tirol és Salzburg tartományokat illetően.

Ha már az elsők között szeretnél munkát vállalni egy alpesi hotelben itt jelentkezz!

 

Köztudott, hogy a téli időszak Ausztriában mindig erőteljesebb, mint a nyári. Hosszabb, több extra pénz jár Neked és megalapozhatod a nyári munkádat is!

Az ausztriai átlagbérek nettó 1.200 Euró körül vannak, amihez sok esetben hozzájön még a borravaló illetve a 13. és 14. havi bér is. Arról nem beszélve, hogy a szállást és az ellátást a munkáltató állja. Így Neked lényegében csak el kell tenned a béred.

Az idei szezont még jobban erősíti azonban az a tény, hogy az osztrákok hatalmas összegeket fordítottak az elmúlt időkben a különböző lélekmelengető és vitalizáló téli üdülések megreformálására.

Mára szinte minden igényt kielégítenek a turistáknak nyújtott programok: luxus fakunyhók, fáklyás túra a hófödte hegyekben, jóga a hóban, végtelenhosszú szánkópályák várják a vendégeket, nem csak korosztály – Lackenhof a bulizni vágyó fiatalok, Fageralm és Feuerkogel a kisgyermekes családok, míg Bad Kleinkirchheim az idősebb korosztály kedvence -, de akár nem szerint elkülönítve is - Ausztria első kizárólag a női egészségmegőrzésre fókuszáló szálláshelye a La pura women´s health resort kamptal gyógyközpont Gars am Kampban.

Ezen kívül rengeteg más exkluzív és egyedi kínálattal csábítja Ausztria magához a környező országok utazóit.

Eljött a Te időd, ne várj tovább, ha már egyszer elkezdtél gondolkozni az ausztriai munkavállaláson!

Biztosítsd be Magad most, és szerezz egy fix munkahelyet a nyári szezonra is.

Szállodai ausztriai munka

 

Hiszen Ausztria 100%-kal toborozza az újabb és újabb turistákat, ami Neked egyúttal biztos munkahelyet jelent, mivel a vendégek igényeinek eleget kell tenni.

A képlet egyszerű:

Több vendég = több szorgos kéz

Ami pedig a tervezett szezonzárást illeti Ausztriában, a szállodák

  • 55%-a áprilisban
  • 40%-a márciusban
  • 5% -a pedig májusban nyit ki utoljára.

Természetesen ez csak az egy szezonnal működő szállodák állapotát mutatja és a zárás dátumát nagyban befolyásolja a vendégszám illetve a szobafoglalások mennyisége.

Jó hír azonban, hogy ezekre legnagyobb hatást az időjárás gyakorol és minden előrejelzés azt mutatja, hogy az idei szezon igazán télies lesz, azaz sok vendéglátós egészen biztosan Húsvétig nyitva lesz!

Ausztriai munka párban

 
„Sikerült elhelyezkednem itt Hintertuxban! Amikor jelentkeztem még volt egy hét felmondási időm az otthoni munkahelyemen, de szerencsémre itt a főnökasszony megvárt és azóta itt dolgozom.
Itt még tart a szezon, az utolsó munkanapunk május 5-én lesz. Utána lesz egy szezonzáró 2 napos kirándulás Dél-Tirolba. Ez persze nem kötelező, aki akar, mehet. Én nem hagyom ki. Jó kis csapat van itt a szállodában, jó páran megyünk is a kirándulásra. Itt éves állás van, úgyhogy jövök vissza június vége fele.” – Éva, szobalány

Azt sem szabad elfelejtened, hogy az osztrák munkáltatók szeretik a magyar kollégákat: az általános vélemény szerint keményen dolgozó, szorgalmas és könnyen alkalmazkodó professzionális munkaerőt jelentünk a szemükben.

„Ausztriában tisztelnek és megbecsülik a munkához való jó hozzáállást. Az elején annyi feladatom volt csak, hogy kivigyem az ételt a vendégeknek illetve lerámoljam az asztalt, miután végeztek. Az első évben egy kisebb, igényes szobám volt zuhannyal. Mostanra annyira családias a hangulat és olyannyira megbíznak bennem, hogy az étterem felett lakhatok és naponta kb. 10 percet találkozok a főnökömmel, mert megbízik a munkámban.” – Félix, felszolgáló

Ausztriai

 

Ha kedvet kaptál és belevágnál, ezeket is feltétlenül nézd meg:

>>> Ausztriai fizetések

>>> Ausztriai munka PÁROKnak

>>> Ausztriai munkaszerződés

>>> Ausztriai mindennapok

Ausztriai munka