Virág és Levi sikeresen helyezkedett el szobalányként és felszolgálóként Ausztriában!

Virág és Levi véleménye / 2016. január 6.

Levivel hajón ismerkedtünk össze es amikor vége lett a szezonnak, télre mindketten szerettünk volna elhelyezkedni Ausztriában. Nem mertünk tapasztalat nélkül belevágni a munkakeresésbe, ezért döntöttünk a pályáztató cégek mellett ezen belül is mellettetek! Leginkább azért, mert a fórumokat olvasva titeket találtunk megbízhatónak. A pályáztatástól számítva 2-3 napon belül már legalább 10 munkahely között tudtunk választani, rá egy hétre már úgy vettük fel a telefont, hogy „sajnáljuk, de már találtunk helyet”, mert nem szerettünk volna még több lehetőség közül választani. A bőség zavara! Két hét múlva (kb.) már dolgoztunk.

A Tiroli Csapat tagjai segítettek mindenben minket, kezdve az önéletrajztól egészen a munkakezdésig, de biztos vagyok benne, ha most hívnám fel őket valami nyavalyámmal, készséggel állnának a rendelkezésünkre. Szóval minden úgy volt, ahogy mondták - ez valljuk be, ritka!

Na de a munkát illetőleg:
Mivel hajóról jöttünk ez nekünk igazából nyaralás. Napi nyolc óra munka plusz ebéd és reggeli fél-fél óra szünet. Olyan szobában lakunk, mint a vendégek, napi 3-szor kapunk enni es két hét után megjött az EU-s egészségbiztosítási kártyánk is, ami igazolja, hogy le vagyunk jelentve. Én szobalányként hétre jövök és négykor végzek, de eddig mindig elengedtek előbb, ha végeztünk. Sok magyar van, nagyon segítőkész mindenki. Tisztában vagyunk vele, hogy eljöttünk otthonról és most mi vagyunk a család, akikkel könnyebben kibírható a távollét. A vezetőség… hát nem tökéletes, de Magyarországon sem és ott negyed ennyit SE keresel. Családi vállalkozás, az anyuka és apuka nagyon rendesek, a lányuk valahol elcsúszott a neveltetésben, ami nem is lenne baj, ha nem ő vezetné nagyrészt a hotelt.

Virág és Levi véleménye / 2016. január 6.

Amúgy nagyon könnyen kibírható, főleg ha hajós múlttal rendelkezel. A párom pincérként dolgozik, hétkor kezd Ő is és délig van. Utána ötig pihi, aztán este tízig dolgozik.

Összességében nagyon meg vagyunk elégedve. Ha ide kijutsz és lehúzol egy szezont, úgy fogod érezni, kinyílt a világ és Ausztria után miért ne mehetnél akár Svájcba vagy Norvégiába?! Minél több időt töltesz idegen anyanyelvűek között, annál magabiztosabb leszel!

Sok sikert mindenkinek!

Virág és Levi