Veress Katalin sikeresen helyezkedett el szobalány/konyhai kisegítőként Ausztriában!

Veress Katalin sikeresen helyezkedett el szobalány/konyhai kisegítőként Ausztriában!

Kedves Ákos, kedves Tiroli Álláskeresők!

Ha már ezeket a sorokat olvasod, elgondolkodtál a külföldi munkavállaláson. Mindenki története más! Talán csak kalandvágyból, talán azért, mert az itthoni fizetésed a havi megélhetésre sem igazán elegendő, talán a hiteled törlesztése igen nagy gondot okoz. Sok oka lehet annak, hogy elszántad Magad, elindulsz szerencsét próbálni a jobb élet reményében. Csak olvass és hidd el az itt található összes Tiroli Álláskeresőnek- most már Ausztriában dolgozó Honfitársadnak - a tapasztalatait, sikereit. Nekem nagy bátorságot adott!


Az én történetem pár évvel ezelőtt kezdődött. Egyedül maradtam a 3 gyermekemmel. A munkával való viszonyom mindig jól működött. Az élet több területén volt alkalmam munkát vállalni és ezzel együtt tapasztalatot szerezni. Több éven keresztül a bejelentett munkám mellé, másodállást, harmad állást is vállaltam. Büszkén, emelt fejjel, becsületesen tettem a dolgom. Csakhogy rájöttem, az élet nem csak a munkából kellene, hogy álljon. Nem kellene, hogy luxus legyen 1 mozi, 1 színház, 1 éttermi vasárnapi ebéd és a nyaralásról ne is beszéljünk. Rájöttem, méltó életet szeretnék élni és méltó életet szeretnék biztosítani a családomnak. Jobb példát szeretnék mutatni, mint azt, hogy az élet csak munkából áll!

Kb. 4 évvel ezelőtt az interneten találtam, olvastam A Tiroli Álláskeresőről. Egyre többször, egyre több történetet elolvastam. HITTEM! Alapcsomagot kértem, majd felutaztam Budapestre, egy tréningre. Nagyon tetszett és a saját szememmel láthattam, megérezhettem a Tiroli Álláskereső csapatának az őszinte, segíteni szándékozó hozzáállását. Várnom kellett, hogy a gyermekeim akkorák legyenek, itthon hagyhatom Őket. Tettem a dolgom tovább, dolgoztam itthon. De soha nem feledtem azt az élményt, amit e csapat nyújtott számomra. Időnként elolvastam az új pályázók történeteit, ami egyre jobban megerősített abban, hogy pályáztassak.

Tavaly ősszel vettem fel velük ismét a kapcsolatot. Először Szimi, majd Ákos kezdett el felkészíteni a telefonos állásinterjúra. Nem voltam 1 könnyű eset. Nagyon minimális német nyelvtudás, önbizalom hiány stb. volt a birtokomban. Ákos olyan türelemmel, emberséggel beszélt, bátorított, hogy egyre biztosabb voltam benne, jó kezekben vagyok. Nincs visszaút, de nem is szándékozok visszafordulni. Valamiért pont Őket találtam, valamiért pont bennük kell megbízzak, kétségem nem volt afelől, hamarosan munkát vállalok Ausztriában. Néhány héttel később (2,5 hónap) közölte velem, készen állok a pályáztatásra! Kölcsön kértem, mert ennyi megtakarítása nem mindenkinek van. Tudtam, hogy már az első hónapban vissza tudom adni. Felmondtam a munkahelyemen, június közepén, mert biztos voltam abban, július első munkanapján már Ausztriában kezdek. Június 28.-án (szerdán) volt az utolsó munkanapom. 4 körül felhívott Ákos, elmondta a pályáztatás menetét, minden teendőre részletesen felkészített. Elmondta, Ő most 2 napig nem lesz, de bármilyen kérdésem van, bátram hívjam Szimit. Így is volt! Szimi türelmesen, barátságosan válaszolt minden kérdésemre. Bátorkodtam, hittem magamban, biztos voltam abban, hogy jól döntöttem!

3/4 5-kor elindult a pályáztatásom és már 1/2 6-kor csörgött a telefonom, folyamatosan jöttek az e-mail-ek. Ledöbbentem, kissé izgultam, hogyan is fogom kiválasztani a számomra legmegfelelőbb állást. Kb. 150 e-mail, 15 telefonhívás közül, 7 konkrét állásajánlattal, már pénteken este megegyeztünk a munkaadómmal, hétfőn kezdek. Szobalány, konyhai kisegítő, mosodai munkára jelentkeztem. Egy Hüttében dolgozok 1600 m magasan és mindent. 13 szoba, étterem, plusz egy nagy étkező van, amit a téli szezonban használnak menüs étkeztetésre. Már a kiszolgálásban is részt veszek. Ingyenes szállás, étkezés minden nap. Már az első héten felajánlották a téli szezont. Visszavárnak! Nagyon rendes, türelmes házaspár. A nyári szezonban csak én vagyok alkalmazottként, de a téli szezonban jönnek még 8-an. Kb. 10 sípálya van a közelünkben. Csodálatos környék! Jobban nem is dönthettem volna! A szabadnapjaimat összegyűjtöttem és már haza is tudtam jönni 8 napra. A téli szezonban nem igazán lesz rá lehetőség!

Nagyon szépen köszönöm kedves Ákos a türelmes munkádat, segítségedet! A Tiroli Álláskereső csapat minden tagjának sok sikert és minden jót kívánok!

Üdvözlettel: Kati

Veress Katalin sikeresen helyezkedett el szobalány/konyhai kisegítőként Ausztriában!