Mészáros Erika és barátnője sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Mészáros Erika és barátnője véleménye / 2010. november 23.

Szia, Zsolt!

Bocsi hogy csak most írok, de vártam a végső megoldást.

A pályáztatás október 18.-án volt és jól sikerült, kb. 500 válasz jött.Mészáros Erika

Ebből a többség napokon belül, de még 2 héttel később is jöttek reagálások. Természetesen nagy része a válaszoknak arról szólt, hogy nincs felvétel vagy ebben a szezonban nincs, de a következőben jelentkezzünk. Volt kb. 15-20 konkrét állásajánlat és 5-6 telefonos megkeresés is.

Kimentünk interjúra, minden nagyon szép és jó volt (minden megfelelt) a tulaj rögtön ki is töltötte a munkavállalási engedélyhez szükséges kérvényt. Örültünk, hogy mindent sikerült gyorsan és jól elintézni. De közben jöttek még az állás ajánlatok. Még szerencse, hogy rá telefonáltunk a "biztosnak hitt állásra" mivel közölték, hogy mást vettek fel (gyakorlattal rendelkezőket. Ez este 7-kor történt, de negyed 9-kor már meg volt a következő hely (innen várlyuk most a visszajelzést). Most úgy néz ki, hogy december 6.-án kezdünk.

Véleményem és tanácsom a következő.

Valóban minden úgy történt, ahogy mondtad és meg ígérted és azt gondolom, hogy egyedül elég nehéz lett volna kivitelezni, hogy ennyi helyre eljusson a bemutatkozó levelünk.

Tanácsom, hogy nem szabad készpénznek venni mindent, amit a munkaadók mondanak (nem szeretnék általánosítani), egyszerre több "vasat" kell a tűzben tartani. Ez volt a mi szerencsénk is. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot minden potenciális munkaadóval, mert sose lehet tudni.

Mi ketten jelentkeztünk a barátnőmmel (egy helyre szerettünk volna menni) szobalánynak, én 49 éves vagyok és ez nem okozott problémát a pályázásnál.

Remélem több probléma nem lesz és elkezdhetjük a szezont decemberben. Szeretnék nektek mindent megköszönni a segítséget, a jó tanácsokat és a sok infót, amiket kaptunk tőletek.

Egyedül nagyon nehéz lett volna (szinte lehetetlen).

Aki még kételkedik, annak csak annyit tudnék tanácsolni, hogy nincs oka a kételkedésnek, hiszen csak elhatározás kérdése, hogy ki akar-e menni, dolgozni vagy nem. Ha igen akkor ez a pénz amit "befektet" többszörösen megtérül, hiszen munkát biztosan kap!

Azt gondolom, hogy a kétkedők nem is akarnak ki menni, dolgozni, csak alibit gyártanak arra, hogy miért nem lépnek.

Még egyszer köszönök mindent!

További szép napot kívánok!

Üdv.: Erika

Erika bajai lakos és 1961-ben született és szobalány szeretett volna lenni. merika05@freemail.hu