Lipták Péter sikeresen helyezkedett el
konyhai kisegítőként Ausztriában!

Lipták Péter véleménye

Sziasztok!

Lipták Péter vagyok, miután befejeztem az iskolát szerettem volna Ausztriában dolgozni, és az interneten találtam rá az oldalra. Miután beregisztráltam konyhai kisegítő állásra, másnap már csörgött is a telefonom és Zoltán keresett. Miután megtörtént a német nyelvű állásinterjú, megbeszéltük a pályáztatásom időpontját és vártam, hogy mi fog történni.

A pályáztatás során minden zökkenőmentesen zajlott le, úgy történt lépésről lépésre, ahogy azt megbeszéltük a telefonban is. Bármi kérdésem felmerült, nyugodtan feltehettem, és azonnali kielégítő választ kaptam rá. Ezt a pénzt, amit a pályáztatásra kell befizetni, nagyon megéri, és mivel garancia is van rá, akár egy újra pályáztatás is, ne habozzatok befizetni. Az első fizetésből megtérül az ára.

Már a második nap körül-belül 350-400 levél érkezett, és 10 telefonhívást és 7 konkrét állásajánlatot is kaptam így a nyári szezon végére. Persze volt olyan köztük hogy elbeszélgetésre hívtak, vagy bemutató munkára. A második nap beérkezett levelei között nagyon megtetszett egy hotel, ahol azt írták, ha szeretném az állást, másnap hívjam fel őket telefonon. Ez meg is történt azonnal fel is vettek és megbeszéltük a munkaidőt, fizetést, munkaruhát, szabadságot és a szállást. Munkaruhát nem tudtak biztosítani, így azt nekem kellett megvenni.

A munkatársaim nagyon rendesek és segítőkészek, hamar befogadtak maguk közé. A főnököm is nagyon segítőkész, ha valamit nem értettem meg elsőre bátran fordulhattam hozzá, hogy akkor mit is kell csinálnom, ha kellett többször is megmutatta, amíg bele nem tanultam.

Lipták Péter véleménye

A szállás ingyenes, közvetlenül a szállodával szemben. Egyedül vagyok egy szobába, nem kell senkivel osztozkodnom. A fürdőszoba az viszont közös, így ha későn végzel, nem mindig marad meleg víz. Ennivalót a szállodában kapok, de mint a legtöbb helyen, szabadnapomon magamnak kell megoldani az étkezést, de ez sem jelent gondot, mert nagyon sok étterem és bolt van a közelbe, mint ahogy a legtöbb turistaközpontban az lenni szokott.

Én személy szerint csak ajánlani tudom a Tiroli Álláskereső oldalt, mert nem okoztak csalódást, és bármikor, ha problémám volt, nyugodtan fordulhattam hozzájuk.

Nagyon hálás vagyok a csapatnak, hogy segítettek nekem megtenni az első lépést.

Sok szerencsét kívánok mindenkinek!

Tisztelettel

Péter