Gillich Kornélia sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Gillich Kornélia véleménye / 2011. október 15.

Kedves Zoltán!

Köszönöm a segítségeteket, amivel Ausztriában munkát találhattam, ez egyedül nem ment volna. Én is, ahogy sokan mások, sokáig kételkedtem, hogy tényleg lesz lehetőségem kint dolgozni, és hónapokig vívódtam, hogy merjek-e belevágni.

De meggyőző volt a cég ajánlata, hogy garanciát vállaltok arra, hogy lesz munkahelyem, de ha mégse jönne valamiért össze, visszafizetitek a befizetett összeget. Így könnyebb volt a döntés.

Elhatároztam, hogy adok egy esélyt magamnak és belevágok. Regisztráltam a szezonális programra, megkaptam a szükséges információkat (részletes tájékoztatók a külföldi munkával kapcsolatban, segédanyagok, tankönyvek), amik nagyon hasznosak voltak minden tekintetben. Tömören, lényegre törően, áttekinthetően segítettek a szükséges ismeretek megszerzésében.

Megbeszéltünk egy időpontot, hogy melyik napon indítjuk a pályáztatásomat, ez egy keddi nap este volt 5 óra körül. Fél 7-kor már 250 e-mailt kaptam, másnap már 500 volt, és utána is jöttek még, a mai napig is (3 héttel később), eddig 650.

Telefonon is megkerestek az első pár napban kb.6-7-en. A levelekből kb. 60-70 volt, aki pozitívan reagált, ezekből választottam ki kb. 10-et, akikkel beszéltem telefonon, több levelet váltottunk, és végül 6 helyet konkrétan megbeszéltem, ahová egy kiutazás alkalmával elmegyek személyes beszélgetésre vagy próbamunkára. 10 nap múlva a pályáztatás indításától számolva kimentem az első helyre 3 napot dolgozni, kedvesen fogadtak, nagyon tetszett minden szempontból, a kollegák, a körülmények, a segítőkészségük, úgyhogy a 3. nap végén meg is kötöttük a szerződést, hogy télre odamegyek dolgozni.

Vagyis két héttel a döntésem után már megvolt a munkahelyem. Így a másik 3 helyet, ahová csak beszélgetésre hívtak, lemondtam, és maradt még kettő, ahová próbamunkára hívtak, oda azért még elmentem utána egyből, hogy legyen összehasonlítási alapom (kíváncsi voltam, jól döntöttem-e, hogy mindjárt az első helyen leszerződtem), meg hogy megtérüljön az utazás és befektetés ára.

Korrektül kifizették mindegyik helyen a próbamunkát is, úgyhogy érdemes volt több helyre elmenni, tapasztalatokra tettem szert, sok embert megismertem, gyakoroltam a nyelvet és anyagilag is jól jártam.

A másik helyen kevésbé volt jó tapasztalatom egyébként. Nem volt jó a légkör a kollegák között, nem voltak segítőkészek, inkább kötözködők, utasítgatók, úgyhogy nem árt azért több helyet megnézni (ha lehet személyesen), mert azért nem mindegy hol, milyen körülmények között, kikkel fogunk együtt dolgozni. De ott is felvettek volna, lehetőség van bőven, sok helyre várnának, úgyhogy érdemes mindenképp nekivágni, mindenképpen sokszorosan megtérül, amit befektettünk, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki gondolkodik ilyen lehetőségen, nincs mit veszíteni.

"Aki mer, az nyer!"

kornelia.gillich65@gmail.com