Bakacsi Hajnalka sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Bakacsi Hajnalka véleménye / 2012. október 9.

Szia Zoli!

Hatalmas köszönet Nektek a segítségetekért!

Kicsit megkésve, de tartom az ígéretem, írom a történetem!

Tavaly augusztusban találtam rátok a barátnőmön keresztül, aki az interneten keresgélt, és ő küldte el nekem a címeteket. Voltunk fönt Pesten, mert kíváncsi voltam, kik azok, akikre az "életemet bízom".

Már a Nyelvparádén nagyon szimpatikusak voltatok. Decemberben több tucat telefon és email váltás után elkezdtük a pályáztatást. Kb. 550 - 600 levelet kaptam, aminek nagy része automata válasz volt. 100- 150 olyat, aki a téli- és olyat, aki a nyári szezonra keresett munkást. Rengeteg hívás közül, egy maradt fent a szűrön.

Szűkre volt szabva a pénzügyi lehetőségem, ezért mindent arra az egyre raktam fel. Szerencsém volt!!! A lehető legjobb helyet sikerült megtalálni. 2011.12.27-2012.05.06-ig tartott az első szezonom, amit itt kint ledolgoztam. Megszerettem a családot is, akiké a szálloda, a munkát is, a nyelvet is. Sok szép helyen voltam. Úgyhogy nem takarékoskodtam, úgy hoztam haza a 4 hónap után annyit, mint amit itthon kb. egy év alatt kerestem. Visszavártak a nyári szezonra, 07.23-09.23-ig tartott. Az utolsó hónapom azzal telt, hogy az álmomat kezdtem megvalósítani. Mivel, hogy azt mondták a kinti ismerősök, hogy jól beszélem a nyelvet, megpróbáltam beadni az osztrák vasúthoz az önéletrajzomat mozdonyvezetőnek. 10.08-án indult a tanfolyam, és most azt tanulom, amire kicsi korom óta vágyok! Mozdonyvezető leszek!!!

Ez a ti segítségetek nélkül nem ment volna! Köszönöm szépen Nektek még egyszer!

Üdvözlet Grazból:

Hajni

(Hajnalka 28 éves, szegedi lakos)