Ágnes sikeresen helyezkedett el mindenesként Ausztriában!

Ágnes véleménye 2016. március 2.Kedves Kata, Tisztelt Álláskeresők!

Ezúton szeretnék hálás köszönetet mondani Mavrák Katának, illetve a Tiroli Álláskereső csapatának, akik segítettek a pályáztatás során kiküszöbölni a nehézségeket, megtalálni álmaim munkáját.

Egy éve iratkoztam fel a hírlevelekre, amiből megbizonyosodott, hogy egy korrekt csapat áll a rendelkezésemre, mert heti rendszerességgel kaptam tájékoztató leveleket a tiroli munkákról, életről, szerződésekről.

Miután megtörtént a sikeres telefonos állásinterjú, a pályáztatás előre egyeztetett időpontban egy pénteki napon indult. Nagy meglepetésemre 350 darab e-mailt kaptam, amelyben voltak elutasító levelek is, de többen konkrét ajánlatokkal is megkerestek. Voltak, akik azonnali munkát ajánlattak, voltak olyan munkaadók, akik a téli szezonra kerestek munkaerőt és előfordult olyan is, aki próbamunkára hívott.

Még a pályáztatás napján 10 telefonhívásom volt és a rákövetkező egy hétben ezen kívül 20 szállodával sikerült beszélnem. Nagyon tetszett a lehetőség, hogy saját magam választhatom ki, hogy hová menjek, és milyen szállodában dolgozzak.

A választásom egy családi hotelre esett, melyben egy „mindenes” munkakörben állapodtunk meg. Minden munkakörben kiveszem a részem, takarítás, felszolgálás, reggeliztetés, gyerekfelvigyázás. A munka nem könnyű, de rengeteg tapasztalatot szerzek és ezzel a német nyelvet is könnyen elsajátíthatom. A munkatársak segítőkészek és így könnyebb átvészelni a nehezebb napokat. Átlagosan naponta 6-10 órákat dolgozom, attól függ, épp melyik munkafolyamatot kell végeznem. A szállás és ellátás ingyenes, amivel sokat megspórolhatok. Csupán a szabadnapokon szoktam az élelmiszert megvenni. A szobámhoz fürdőszoba és egy kis konyha is tartozik, szerencsére egyedül vagyok, így nem kell alkalmazkodnom.

Ágnes véleménye 2016. március 2.

Tapasztalataimból adódóan mindenkit bátran bíztatok, hogy merjenek jelentkezni és nagyot álmodni, mert megéri!

„Aki nem kockáztat, nem is nyer” alapon örülök, hogy belevágtam ebbe a projektbe, mert segítségetek nélkül nem ment volna ilyen zökkenőmentesen!

Ágnes