Zsolt sikeresen helyezkedett el londinerként Ausztriában!

Zsolt véleménye / 2016. december 20.

Sziasztok!

Kezdeném az elején.

Idén, még valamikor májusban jelentkeztem a Tiroli Álláskereső oldalon, amiről az interneten olvastam. Egy gyors német tudásszint felmérést követően ki is tűztük az első pályáztatási napomat.

Rengeteg e-mailt (több százat) kaptam. Mondhatom, hogy szinte két napom ráment az e-mail-ek megválaszolására, rendszerezésére. Számos telefonhívást is kaptam, amit több kevesebb sikerrel ugyan, de végül is sikerült lebonyolítanom.

Aztán pár nap múlva kaptam egy munkaszerződést Tirolból, mint Commis de Rang, de az előző munkahelyemen adódott kellemetlenségek miatt sajnos az állást vissza kellett mondanom. Ezt követően volt még egy pályáztatásom júniusban, amikor is szintén számos telefonhívást és e-mailt kaptam, de igazából ekkor már a téli szezonra szerettem volna jelentkezni, ezért ez a pályáztatás arra volt jó, hogy a telefonos elbeszélgetéseket gyakoroljam.

Végül is szeptemberben volt a harmadik pályáztatásom, amikor is Tirolból kaptam egy telefonhívást, majd állásinterjúra hívtak. Az elbeszélgetés napja pont a születésnapomra esett és végül is sikerült a téli szezonra elhelyezkednem egy szállodában, mint londiner. Lassan egy hónapja már, hogy itt vagyok, de eddig csak pozitív tapasztalataim vannak a hotellel kapcsolatban.

A három pályáztatásom során összesen 715 munkaadótól kaptam levelet. Ebből 81 volt olyan, akikkel több alkalommal is e-mailt váltottam.  Volt még továbbá mintegy 40-50 telefonhívásom is.  Mintegy 5-6 ajánlatot kaptam más pozíciókra is, de a londiner állás bizonyult a legjobbnak.

Köszönöm a Tiroli Álláskereső teljes csapatának, illetve külön köszönöm Szimonettának a rendszeres kapcsolattartást és segítséget. Bármikor, bármilyen kérdés merült fel bennem, azonnal megadták a segítséget és válaszoltak minden kérdésemre. Abszolút pozitív véleményem van róluk.

Nagyon hálás vagyok nekik és még egyszer köszönöm!

Zsolt

Zsolt véleménye / 2016. december 20.