Viktória sikeresen helyezkedett el szobalányként Ausztriában!

Viktória véleményeA Tiroli Álláskereső portálra már korábban felfigyeltem. Az ausztriai munkavállalásba egyértelműen Velük együtt akartam belevágni.
Külföldi vendéglátós tapasztalatom már volt, és a nyelvi előszűrésen is megfeleltem, így azonnal megkezdhettük a pályáztatás előkészítését. Az előkészítés alatt kiderült, hogy profi csapattal dolgozom, többek között a javított-formázott önéletrajz és a motivációs levél is ezt mutatta.

Annyit a nyelvi előszűrésről, ez mar jelzi az iroda komolyságát, hiszen nem hiteget a "nyelvtudás nélkül találsz munkát"-tal. Minden külföldön dolgozó tudja jól, minimális nyelvtudás nélkül elvérzel!

A pályáztatás napján reggel Katával telefonon beszéltünk, ellátott a megfelelő tanácsokkal, és tapasztalattokkal. A pályáztatás elindulása után azonnal csörgött a telefonom, és ez egész nap, ill. a következő két napban folyamatos volt. Kb. 350 email-t, 40 hívást, 25 állásajánlatot kaptam. A nyelvtudás mindenhol elsődleges volt.

Nagyon fontos eldönteni, mik a minimum elvárások leendő munkáddal kapcsolatban - pénz, szállás, ellátás, szabadidő stb.

Nekem ma van az első szabadnap, mióta itt vagyok.
Ez a másodiknak jelölt helyem, ahogy tanácsoltad, többet tartottam meg.

Viktória véleménye
Most Mayrhofen-ban vagyok egy 4 csillagos hotelben. Ide is szobalánynak vettek fel, de kérték, legyek inkább felszolgáló, ha nem tetszik, lehetek szobalány. Nem volt rossz, de nagyon sokat kellett szaladgálni, és mivel nem volt fix területem, minden nap másik részlegbe tettek. Így a kulimunkát velem csináltatták és semmi borravalót nem kaptam. Minden nap min. 1óra túlóra volt, ami nem került jóváírásra.

A múlt héten átkértem magam szobalánynak. Így az időbeosztás is jobb, most reggel 6-15:00-ig van a munkaidő, de általában már 14:00-kor elengednek. A szombat a húzós, mert akkor jönnek az új vendégek, akkor 17:00re végzünk.

A szobám kb. 18m2, van erkélyem, fürdő, wc, tv. A szállás kb. 50 méterre van a hoteltől. Sok a magyar, mint mindenhol Ausztriában.

A korábban megbeszéltek szerint megkaptam a kérteket - saját szoba fürdővel, pihenőnapok, ellátás a szabadnapomra is. Én minden telefonbeszélgetés után kértem, hogy a megbeszélt ajánlatot küldjék át email-ben is, így később elkerülhetők a félreértések.

A kapcsolattartás Katával azóta is folyamatos, számon van tartva minden Pályázó.
Lehet önállóan is munkát keresni, de kiszámítható, ha két héten belül nem találsz munkát, vagy esetleg feleslegesen utazol ki, akkor mibe kerül ez neked. Úgy gondolom, érdemes rászánni az összeget! Ha velük együtt keresel állást, akkor te döntöd el, hogy holnap vagy két hét múlva indulsz. Így lehet számolgatni, mi éri meg jobban, hiszen legtöbben az anyagiak miatt vállalunk külföldön munkát.

Viktória