Várnai Mónika sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Várnai Mónika véleménye / 2010. május 17.Kedves Zsolt!

Várnai Mónika vagyok, 1973-ban születtem. Ajkán lakom.

Szobalányként dolgoztam két nyári szezont Dél-Tirolban. Most is erre az állásra jelentkeztem. Az előző munkahelyeket egyedül kerestem, az interneten és barátokon keresztül. Aztán kiutaztam az állásinterjúkra, három-négy napra. Sorba hívtam telefonon a hoteleket, kérdezősködtem hol keresnek munkaerőt. Ez nagyon sok energiámba került, az anyagi vonzatát nem említem.


A párom az interneten figyelt fel a Tiroli.hu-ra (korábban Careers Worldwide –nak hívták). Regisztráltunk, és kaptam a hírleveleket a cégtől. Gondoltam később lehet, hogy még hasznát veszem az „ismeretségnek”.

Mindezt azzal a célzattal, mert tudtam már mivel is jár, ha újra magamra hagyatkozva keresgélek állást. Amikor az idén értesítettek a főnökeim, hogy ebben a szezonban nem tartanak igényt a munkámra, akkor határoztam el, hogy jobban megismerkedem a cég által nyújtott lehetőségekkel.

Mivel egy kicsit szkeptikus voltam ezért érdeklődtem olyan személyektől, akik már igénybe vették ezt a szolgáltatást. Megnyugodtam, hogy csak pozitív visszajelzéseket kaptam.(Sajnos olyan világot élünk, hogy nem bízunk, bízhatunk meg senkiben).

Ezután jelentkeztem az egyik állásfelkészítő tréningre. Már első látásra szimpatikus volt a két fiatal. Látszott rajtuk, a magabiztosság, és az, hogy tényleg segíteni akarnak! Sok információval lettem gazdagabb, még így is, hogy két szezont dolgoztam. Bármilyen munkával kapcsolatos kérésre azonnal választ kaptam! Mikor elmondták, és megmutatták hogyan is működik ez az egész dolog, már nem is volt kérdés, hogy kifizessem a csomag árát. Tudtam ez töredéke annak, amit én az előző két évben munkakeresésre költöttem!

Ezért nekem csak  a telefont kell felvennem, vagy az e-mailt kell elolvasnom! Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan személyek, akik ennek az árnak a többszörösét elkérik, és aztán utolérhetetlenek. Van ismerősöm, aki tapasztalta. Egyszóval az ár szinte csekély ezért a szolgáltatásért, ahol szinte 100%, hogy talál munkát, aki befizeti ezt az összeget! Akkor számoljon mindenki utána, hányszor térül ez meg!

Aznap mikor elküldték a bemutatkozó levelemet, szinte (NEM TÚLZOK) öt perc sem telt el, és már legalább négy telefonhívásom volt! Az e-mailek özönét nem is említem! Meg is ijedtem, hogy ennyi választ kaptam! Fél tizenkettőtől, délután ötig csak a számítógép előtt ültem, és az ajánlatokat olvastam. Persze közben is folyamatosan, megállás nélkül jöttek a levelek! Szám szerint legalább 400! Azt még hozzáteszem, hogy március 21-e óta a mai napig kapok, és hívnak is! Tehát ez csak részadat, mert van olyan is aki  még nem válaszolt, mert zárva voltak már. Olyan ajánlatok is voltak, hogy már másnap munkába állhattam volna ez szám szerint négy volt.

Aztán ahol a szezonban kezdhettem volna, (az önéletrajz elküldése nélkül ajánlották), ezt tizenöt hotel ajánlotta. 310 hotel kérte az önéletrajzomat. Minden munkáltató nagyon udvarias volt. Még ha elutasítás is volt az üzenetben, felajánlották, ha esetleg üresedés lesz, értesítenek.

Én még aznap felvettem a kapcsolatot a leendő munkáltatómmal. Hamarosan meg is tudtam mikor kell munkába állnom. Szerencsém volt, mert a nyelvet már tudtam annyira, hogyha bármit kérdeztek a telefonban megértettem. Nagyon fontos, hogy legalább annyit tudjon valakit beszélni, hogyha megkérdezik hány éves, és dolgozott-e már külföldön, tudjon válaszolni.

Ezt pozitívan értékelik a munkáltatók. Tehát  először senki helyett ne beszéljen a testvére, a rokona.

Ha segíthetek még azoknak, akik először keresnek munkát külföldön, akkor azt javaslom, hogy pontosan beszélje meg mi lesz a  munkaköre, és a szállást is. Van-e, vagy nincs, és hogy egyedül lesz-e? Ez nagyon fontos, bár általában van szállás, ami ingyenes, de az már nem biztos, hogy egyedül lehet az illető. Hiszen annál nincs jobb, mikor az ember félre vonulhat, és nem kell közösködnie senkivel sem.

Fontos tudni, hogy milyen munkát kell még csinálni azon kívül, ami az alap. Sajnos több mindent is meg kell csinálni nem csak az adott munkaköri feladatokat. Viszont ezt jobb előre tudni! Nekem ez a véleményem. Ha megbeszéltek valamit, azt azonnal adja írásba. Ez a biztos.

Nekem mindig szerencsém volt, mert kifizettek mindent, ami járt. Remélem segítettem meggyőzni azokat, akik kételkedtek ennek a szolgáltatásnak a tisztaságában, és Zsolt és Iulia szavahihetőségét illetően! Szerintem mindent betartottak, amit ígértek, és pontos precíz munkát végeztek. Pontosan azt kaptam a pénzemért, amit vártam!

Én személy szerint nagyon hálás vagyok  Nekik! Szívesen válaszolok bárkinek, aki kételkedik! Nyugodtan írjon nekem: monika.varnai@ajkanet.hu

 Mindenkinek sok-sok sikert, a munkakereséshez, és  legalább annyi erőt  kívánok a munkához!

További szép napot kívánok!

Várnai Mónika

Mónika ajkai, 1973-ban született és szobalány akart lenni ismét.