Szivos Dávid sikeresen helyezkedett el
mosogatóként Ausztriában!

Szivos Dávid véleményeSziasztok!

Dávidnak hívnak. Április végén kerestem fel a Tiroli Álláskeresőket, mivel nyárra munkát akartam keresni, mert a téli szezonom lassan véget ért Ausztriában. Miután adatokat egyeztettünk, próbainterjúra is sor került és pár nap múlva elkezdődött a pályáztatásom. Sok levelet kaptam, amelyek folyamatosan érkeztek. Kb. 350 darab e-mailes visszajelzésem és 5 telefonos megkeresésem is volt.

Úgy gondoltam, több munkahelyre is pályázok, hogy ha az egyik hely nem jön össze, akkor jöhessen a következő. Megpróbálkoztam egy hotellel, ahol 14 napos próbaidőm volt. Kedvesek voltak és segítőkészek, a kollégák mindent elmagyaráztak lépésről lépésre. Minden jó volt, csak sajnos más munkakörre osztottak be, mint amire pályáztam, és mivel az nem volt testhez álló, gyorsan másik munkahely után kellett néznem. Ekkor a Tiroli Álláskereső kollégái soron kívül újrapályáztattak!

Szivos Dávid véleménye

Ezután visszajelzést kaptam egy panziótól, amelyet egy osztrák család üzemeltet. Itt csak egyedül én voltam magyar. Megérkezésemkor adatokat egyeztettem és azonnal ingyen szállást, étkezést és Wifi-t biztosítottak a számomra. Másnap már tudtam kezdeni, 14 napos próbaidőm volt, mikor vége lett, a szerződés már a kezemben volt. A havi fizetésem nettó 1.000 euró körül van. Mosogatóként tudtam elhelyezkedni, a kollegák itt is kedvesek, segítőkészek, úgyhogy megtaláltam a helyem a nyári szezonra.

Szivos Dávid