Szapu Tamás sikeresen helyezkedett el
mosogató-konyhai kisegítőként Ausztriában!

Szapu Tamás véleménye / 2014 szeptember 8.

Kedves álláskeresők!

Szapu Tamás vagyok, és most eleget teszek a Tiroli csapat kérésének. Nagyon sokat segítettek nekem, és örülök, hogy viszonozhatom.

Nem akarom túlzásba vinni, de aki munkát keres, aki dolgozni akar külföldön, az nyugodtan forduljon a Tiroli csapathoz. Megbízhatóak, rendesek és az álláskeresés után is fenntartják a kapcsolatot.

Minden úgy történik, ahogyan írják és mondják. Jól összerakott csapat és mindenre felkészült. Én eléggé problémás munkakeresőnek mondhatnám magam, vagy csak nehezen állt mellém a szerencse, igazán nem is tudom. Viszont amiről beszélni, mondani tudok, vagyis írni az nem más, mint a pályáztatás, mert az valami rendkívüli.

Először nem akartam hinni a szememnek, mert a pályáztatás elindítása után pár óra alatt kaptam 400-500 email-t és 5-6 telefonhívást. Az első óra után már megvolt a munka, de én vártam és jegyzeteltem tovább. Elég nehéz volt elsőre, mert nem voltam kelőkképpen felkészülve, de azért boldogultam. Azért jó, ha mindenki felkészül, mert sok egyszerre, de megéri. Végül a várakozás és sok-sok jegyzetelés után maradtam az első állásajánlat mellett.  Ki is mentem és végig tartottam a kapcsolatot a Tiroli csapattal, történetesen Suteu Zoltánnal, aki mindig elérhető telefonon, vagy e-mailben, és ugyanez igaz a Tiroli csapatra is.

Aki vállalja a külföldi munkát annak vállalni kell a velejáró nehézségeket is. Munkát könnyű találni a pályáztatással, de kimenni már a munkavállalónak kell.

Szapu Tamás véleménye

És ne feledkezzünk meg a nyelvtudásról sem, ami nélkül ne is induljon senki. Kell érteni, amit mondanak, és meg kell tudni csinálni, amire kérnek.

A szállásról, ellátásról meg a kollégákról talán annyi mondanivalóm van, hogy ez az, ami minden munkahelyen változó.  Ez sok mindentől függ. Ausztria vagy Németország ahol munkát kapott a kedves munkavállaló. Szinte mindenütt számíthat az ember külföldi munkatársakra, kisebb helyeken előfordulhat, hogy ti lesztek az egyedüli alkalmazottak az adott munkahelyen.

Eddigi tudásom és tapasztalatom szerint mindegy hol vagyunk, nagy szállodában vagy épp egy kis Gasthofban, ha el tudjuk végezni a ránk bízott feladatot. Ha elégedettek veled, megbecsülnek és nyugodt körülmények között dolgozhatsz mindvégig. A szállás mindig változó. Van, amikor csak lesétálunk az emeletről vagy liftezünk, vagy a szállodától 500 méterre van a szállás. Az ellátás szállodánként változó. Van, ahol bőséges az étel, másutt pedig kiadagolják és nincs több. Akkor jön a Billa, Spar, Aldi, Lidl vagy a jó öreg Török kebab vagy pizza. Mindegy, éhen halni senki nem fog, mert a turistahelyek rogyásig vannak éttermekkel meg üzletekkel.

Aki elszánta magát és van pénze a pályáztatásra, és utána a kiutazásra az ne halogassa, induljon, mert egyre több kint a külföldi és mindig magasabbak az elvárások.

Nem akarok én reklámot csinálni a beszámolómból így a végére, de lelkes és elégedett vagyok.

Tehát aki úgy érzi, hogy eljött az idő, az nyugodtan tárcsázza a Tiroli csapatot, mert Európa kinyitja kapuit, és nekünk csak választani kell, és indulni.

Köszönöm a Tiroli csapatnak, amit értem tettek.

Tisztelettel:

Tamás