Szapu Tamás sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Szapu Tamás véleménye / 2013. március 9.

Szia

Kedves olvasó és leendő külföldi munkavállaló. Amit tudni kell rólam: Én felvidéki magyar vagyok, és Szlovákiában nem találtam sem munkát sem rendes segítséget. Így hosszas keresgélés után bukkantam a Tiroli csapatra.

Mindent megvettem, ami szükséges, mert azt magamnak vettem és hasznos, azon kívül a Tréningre is érdemes elmenni, mert ott mindenre felkészítenek, amire csak tudnak.

Majd megtörtént a pályáztatás, és kimentem Ausztriába próbamunkára, konyhai kisegítőként helyezkedtem el. Ledolgoztam 2 hetet aztán hazamentem. De hála a Tiroli csapatnak, még időben újrapályáztattak és ezúttal sikerült Németországban mosogatóként elhelyezkednem.

Sok itt a papírmunka, de csak egyszer kell minden megcsinálni. Nagyon kedvesek az emberek és nagyon segítőkészek. Nekem sikerült egy nagy Hotelt kifogni ahol sokat kell dolgozni, de besegítenek, amikor a helyzet már reménytelen, mert megértik, hogy sok, amit mosogatni kell.

Kaptam egy szobát ággyal, WC-vel és zuhanyzóval. Van TV és bútor is. Tetőtéri a szoba. Mindent köszönök a Tiroli csapatnak, mert nélkülük én még mindig otthon lennék és munkát keresnék.

Tamás

(Tamás 29 éves, zemnéi lakos)