Szalai Zsuzsa sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Szalai Zsuzsa véleménye / 2013. május 10.

Tisztelt Tiroli Álláskereső! Kedves Zoltán!

A régiben is, de a mai világban talán még fontosabb, hogy az ember tiszta, világos képet kapjon a munkájáról, a befektetett energiáinak a hasznosulásáról. Most ezt teszem én is, azt a bizonyos " tükröt " felétek fordítom!

Egy munkaadónál ledolgozott több évtizedes munkavégzés után lettem 53 évesen munkanélküli. Mindenki által közismert a helyzet, hogy 50 év felett, vagy már a közelében is, nagyon nehéz az új munkahely megszerzésének még az esélye is. Ha az ember a Tiroli Álláskeresőhöz fordul, akkor nem kell feladni a reményt!

Egy ismerősöm hívta fel rátok a figyelmemet. Húsvét előtt egy héttel szántam rá magam, hogy állás ügyben érdeklődjek nálatok telefonon. ...és innentől, mint a lavina - hogy stílusos legyek - indult a gépezet.

A futár pontosan, a megbeszélt időpontban meghozta az igen hasznos információkat tartalmazó könyvet, ami a későbbiekben, pl. a bemutatkozó levél megírása, nagy segítséget adott. A személyemhez kapcsolt koordinátor - Mohácsi Eszter - mindig udvariasan, készségesen, nagyon sok hasznos infoval ellátva segített végig. Mint egy látnok, mindig mondta előre, hogy mire számítsak, mi várható, mit tegyek az adott esetben, kit válasszak inkább. A bemutatkozó levélben szobalányi és konyhai munkára egyaránt jelentkeztem.

A szolgáltatásért kifizetett érték nem kevés egy munkanélkülivé vált, pláne egy régóta munkanélküli embernek, de! megéri, mert nem csak egy pőre címet kap az ember magára hagyva, hanem az első telefoncsörgéstől kezdve a több havi ledolgozott hónap után is tud maga mögött egy csapatot, akik ha kell, ott állnak mellette.

Húsvét előtti szombat hajnalban indítottátok a pályáztatásom, és már délután érkeztek az első visszajelzések.

Számszerűsítve: kb.400 kapott e-mail, ebből 260 sajnálta, hogy nem tud alkalmazni (betöltött státusz,lezárt szezon, stb.). A maradék 140-ből kb. 40-50 írta, hogy szükség esetén megkeresnek - pl. téli szezon indítás - a későbbiekben. Kb. 30-35 kért önéletrajzot,vagy/ és más, korábbi helyről referenciát. A visszajelzések a kezdetben itt is igazolni vélték a korábbi félelmem a korom miatt, mert volt bizony úgy kb. 10-15 hely, aki jelezte, hogy fiatalabb munkavállalót szeretne. A szűrőn maradtakból végül erre a helyre esett a  választásom, mert megfogadtam Eszter tanácsát, miszerint, nem feltétlen a jobbnak tűnő fizetés a minden, néha többet ér a kevesebb, de nyugodtabb, jobb hely! Egyelőre úgy tűnik, ez esetben ez be is jött! Most már május végétől itt dolgozom a dél-tiroli hegyekben. Sok-sok telefonhívásom is volt, a legutolsó május 26-án egy azonnali betöltendő álláshelyre.

Nagyon sok segítséget kaptam, amit nem tudok kellőképpen megköszönni! Teljes szívből tudom ajánlani mindenkinek, aki állásproblémával küzd! A téli szezonra újboli segítséget fogok kérni, mert ez a hely sajnos csak szeptember végéig van nyitva.

További sikerekben gazdag állásközvetítést kívánok!

Üdvözlettel: Zsuzsa

(Zsuzsa 53 éves, siófoki lakos)