[SMS] Bocs, kaptam egy jobb ajánlatot Ausztriából

Balaton

 

„Bocs, kaptam egy jobb ajánlatot Ausztriából” felkiáltással hagyta el egy egész szakács gárda a balatoni vendéglátóhelyet.

Az SMS nagyobb visszhangot vert, mint amit a tihanyi dombokról hallatni lehet: az egész magyar média felkapta VÉGRE a fejét…

Az egyre ijesztőbb méreteket öltő kivándorlási hullám, mely csak az elmúlt években közel 71.000 honfitársunkra csapott le, úgy tűnik elérte a kritikus szintet.

Hogy hány vendéglátós jelentkezett a Tiroli Álláskeresőnél a nyári szezonban, csak az idei évben szállodaipari munkára Ausztriába?

Nem árulunk zsákba macskát: a 2016-os nyári szezonra több, mint 5700 ember jelentkezett hozzánk, akik szobalányként, mosogatóként, konyhai kisegítőként, esetleg felszolgálóként vagy szakácsként szerettek volna dolgozni.

Doktor

 

Míg eddig a csapból is az folyt, hogy a jól képzett orvosaink elhagyják Magyarországot és az egészségügy romokban hever, hogy magyarul nem beszélő személyzettel próbálkozik a beteg megbeszélni a rendelőben, hogy milyen orvosságra is lenne tulajdonképpen szüksége, most már kezd körvonalazódni a következő csapás: a méltán híres magyar gasztronómia is nyakig a bajban!

Korábbi cikkünket a tömeges kivándorlással kapcsolatban itt tudod elolvasni…

Tiroli állások

Hiába a sok szakképzett vendéglátós, ha aztán néhány kilométerrel odébb akár ötször annyit vihetnek haza, mint egy magyar étterem dolgozói.

Szégyen, nem szégyen, de sajnos ez így van.

Ha pedig valaki szeretné a hitelt törleszteni, netalán a gyerekének jobb jövőt biztosítani és felsőoktatásban részesíteni őt, akkor bizony nem is olyan érthetetlen, hogy miért választja a jól fizető osztrák munkát az, akinek lehetősége adódik rá.

A pontos ausztriai fizetéseket itt ellenőrizheted…

Euró

 

Kedves próbálkozás az érdekképviseletek részéről az az akcióterv, miszerint, azoknak, akik jelentkeznek hozzájuk, a nyári szezonra itthon biztosítanak munkát, a téliben pedig – mily meglepő – Ausztriában helyezik el a szakembereket.

Ezzel csak az az egyetlen probléma, hogy annak aki egyszer már euróban kapja a fizetését, rosszul esik az, bármennyire is szeresse a hazáját, hogy nem becsülik meg a munkáját illetve vendégszeretetét és jó esetben bejelentik hat órában.

Aki a vendéglátásban dolgozik, már ismeri ezeket a trükköket, a táppénz és fizetett szabadság hiányáról nem is beszélve.

Persze, ilyen előfordul Ausztriában is, ugyanúgy, mint a Földön bárhol: tisztességtelen munkáltatókból nincs hiány.

De az, hogy még a legnívósabb budapesti éttermek is megengedhetik azt maguknak, hogy feketén alkalmazzák a személyzetet… példátlan.

Hajó

A Balatonon évek óta pangás van, napról-napra élnek az őshonos vendéglátósok.

Sokan egyáltalán nem is tudnak kinyitni, mert se vendég, se személyzet.

Nemhogy szakképzett, de szakképzetlen se akar a magyar tenger mellett maradni.

A szóban forgó balatoni vendéglátóhely vezetője így mesélt a sonline.hu-nak:

 

„Este még bepácoltak harminc kiló húst, aztán zárás után SMS-ben felmondtak, mert kaptak egy jobb ajánlatot Ausztriából.”

 

Tény, hogy Ausztriában jó híre van a magyar munkaerőnek, hiszen jól képzett, szorgalmas és keményen dolgozó, tiszta nép vagyunk.

Ebből egyértelműen következik, hogy a probléma nem más, minthogy a Balaton rossz helyen…

Éppen ezért, aki csak teheti, külföldre megy dolgozni jobb fizetés reményében.

Azt azért ne felejtsük el, hogy nyelvtudás és induló tőke nélkül nem ajánlatos elindulni!

Kérdésed van az ausztriai munkával kapcsolatban?
Tedd fel nekünk itt!

2009 óta több, mint 244 sikeres álláskeresőnk véleménye itt, akik a Tiroli Állások Szezonális Programmal jutottak ki

Sisák Erika sikeresen helyezkedett el szobalányként Ausztriában!2018. július 11.

Sisák Erika véleménye

"Először, amikor rátaláltam a szezonális programra nagyon megörültem, de aztán láttam, hogy mennyibe kerül. Ekkor merült fel bennem az, hogy mi van, ha befizetem az összeget és eltűnnek? Szerintem ez a mai világban sajnos teljesen normális első reakció. DE én mindenkinek csak ajánlom, merjetek belevágni! Teljesen megbízható pályáztató cég! Hihetetlenül segítőkész csapat, minden tájékoztatást megkaptam és tényleg minden úgy is lett, ahogy elmondták."