Sipos Norbert sikeresen helyezkedett el
konyhai kisegítőként Ausztriában!

Sipos Norbert véleményeElnézést kérek a megkésett beszámolómért, de ezt a tartozást most pótolom!
 
Az előzményekről: Bennem először tavaly nyáron fogalmazódott meg az, hogy külföldön kellene munkát vállajak, hallva a kint megkereshető fizetésekről. Mivel középiskolában tanultam németet, majd később nyelvvizsgáztam is belőle, illetve van vendéglátós végzettségem és néhány év konyhai tapasztalatom, a terület adott volt.
Mint szerintem a legtöbben, én is az önálló keresgéléssel, ismerősök által ajánlott oldalakon megjelenő hirdetésekre küldött jelentkezésekkel kezdtem, majd látva, hogy szinte választ sem kapok, kezdtem állásközvetítő portálokat keresni! Ekkor találtam rá a Tiroli Állások oldalra. Nagyon érdekes volt számomra a koncepció, sőt, mi több szimpatikus, de azért hallva a sok átverős hirdetésről, kérdések is felvetődtek bennem szép számmal, pl: miért kell előre fizetni? Ekkor jelentkeztem először, és Szilvi tényleg minden kérdésemet készségesen megválaszolta.

Végül, mire döntést hoztam volna, egy hirdetésre kapott ajánlatot elfogadtam, és elindultam Ausztriába! Sajnos közel egy héttel később ugyanazzal a lendülettel haza is jöttem, mivel kiderült, sem a munkáltató, sem én nem voltunk kellően konkrétak a munkát illetően.
Mivel ezt követően otthon kaptam egy ajánlatot, ideiglenesen el lett halasztva a külföldi munka.
Sipos Norbert véleménye
Aztán idén tavasszal született meg ismét a nagy elhatározás, és felvettem újra a kapcsolatot Szilvivel és május 30.-án elindult a pályáztatás! Első 2 nap majdnem sokkot kaptam!!! 2 nap alatt kb. 20 telefonhívás a - legtöbb azonnali kezdéssel- és egy csomó emailes érdeklődés után, már azt sem tudtam kivel mit beszéltem, főleg, hogy némelyiknek olyan akcentusa volt, alig értettem valamit! ekkor döntöttem úgy, hogy mindenkinek azt mondom, csak egy hét múlva tudok kezdeni, így az azonnaliak ugyan kiestek, de legalább van idő a konkrétumokat megbeszélni.
De az eredmény, kb 550 e-mail (melynek nagy része automatikus válasz, vagy értesítés, hogy nincs hely) kb. 40-en kérték el az önéletrajzomat és 10 helyről kaptam konkrét ajánlatot. Végül egy 3*-os, családias Maria Alm-i hotel volt a legszimpatikusabb, ahol a pályáztatást követően 2 héttel kezdtem dolgozni. (Meglepő, vagy sem, de 3 másik magyar is dolgozik már itt)

Végezetül néhány tanács:
- Az, hogy vannak kérdéseid, az jó! Tedd fel őket!
- A pályáztatás ára, csak otthon sok pénz, e miatt ne várj, kint egy hét alatt visszakeresed!
- Az, hogy félsz, természetes! Ha döntöttél, indulj el!
- Mindig legyél konkrét és őszinte! Ne akard magad fényezni, mert azt fogják tőled elvárni és a munkaadó és te is csalódott leszel!
 
Üdvözlettel: Norbi - Maria Almból