Scheigl Dezső sikeresen helyezkedett el konyhai kisegítőként és mosogatóként Ausztriában!

Scheigl Dezső véleménye / 2015. június 16.Kedves Kata!

Kedves Tiroli Állások Csapata és Kedves Leendő Munkavállalók!
Véget ért az első ausztriai nyári szezonom, így 5 hónap tapasztalatát tudom veletek megosztani.

2013 nyarán kerestem fel először Szilvit és Zolit, mert egy ismerősöm ajánlotta ezt az oldalt. Elolvastam a teendőket és elvárásokat, a többi álláskereső véleményét. A próba telefonos állásinterjú után megrendeltem a segédanyagcsomagot, viszont bátorságom nem volt egyedül belevágni. 2014-ben és 2015 tavaszán is elvégeztem egy alapszintű nyelvtanfolyamot, hogy meglegyen a kellő önbizalmam, közben Szilvi többször hívott telefonon is és e-maileket is váltottunk, hogy nekem mikor lenne jó a pályáztatás.

Végül 2015. május 22-én megtörtént: kiküldtük a pályázati anyagot tizenötezer vendéglátó egységbe. Este csak egy pár válaszlevelet kaptam, de másnap már özönlöttek az e-mailek és volt egy pár telefonhívásom is. Az egyik levélben azt írta a szálloda igazgató, hogy hétfőn felhív telefonon a részleteket egyeztetni. Közben jött másik kettő ajánlat is. Mindenkinek visszaírtam. Az egyik helyen próbamunkára hívtak, a másikon azonnali kezdéssel kerestek, a harmadik ajánlat egy hónappal későbbre szólt. Hétfőn megtörtént a telefonos beszélgetés, utána leveleztünk még párat, elfogadtam az ajánlatot és vasárnap már utaztam is ebbe a gyönyörű kis alpesi faluba. Így a próbamunkás ajánlatot lemondtam, de a későbbi kezdésűt nem.

Itt a következők az elvárások és az ajánlatok: mosogatás, konyhai kisegítés (répa, zöldség, hagyma stb. pucolás, hámozás, konyha és raktár rendben tartása). A főzésbe nem kell besegítenem, csak előkészíteni a hozzávalókat.

Scheigl Dezső véleménye / 2015. június 16.

Amit kapok ezért: gyönyörű környezet, jó csapat, kedves munkatársak és főnökök, saját szoba zuhanyzóval, kézmosóval és WC-vel 2 perc sétára a konyhától, napi háromszori étkezés, internet (mindez költségmentesen), heti 6 nap munka, napi 9 óra munkavégzés és ami még nagyon fontos 1290 Eurós fizetés. Első nap behívott a főnök az irodába, mindent részletesen elmondott, a teendőktől a hivatalos dokumentációkig. Rendesen bejelentett munka, 14 nap próbaidő, bérpapír, fizetés, e-Card stb.

Nagyon megszerettem ezt a helyet és a harmadik ajánlatot is lemondtam, hogy ne várjanak rám, mert találtam másik helyet. Nem bántam meg, hogy ezt a helyet választottam, minden úgy van, ahogy azt a főnök az első nap megmondta. Szeptember közepén megkérdezte a főnök, hogy van-e kedvem a téli szezonban is náluk dolgozni. Természetesen IGEN-t mondtam, így várnak vissza és van biztos állásom télen is és még remélem nagyon sokáig.

Ezúton is szeretném megköszönni a Tiroli Álláskereső Csapatának a segítségét és biztatását, mert nélkülük nem sikerült volna ilyen hamar ilyen jó munkát találnom! A leendő álláskeresőknek pedig azt üzenem, hogy tanulják a nyelvet és vágjanak bele mihamarabb!

2015. november