Márk és Mónika sikeresen helyezkedett el
szakácsként és felszolgálósegédként
Ausztriában!

Péter Márk és Ignáth Mónika véleményeKedves Ákos!

Elnézésedet kérjük, hogy megkésve küldöm a beszámolónkat, de a munka kissé elsodort minket.

Pályáztatásunk júniusban kezdődött. Már dolgoztunk kint egy szezont egy négycsillagos hotelban Én, mint felszolgálósegéd, Márk mint szakács. Meg voltunk elégedve, de sajnos nyáron zárva van a hotel, így úgy döntöttünk nem bízzuk a véletlenre az álláskeresést és felkerestünk Titeket.

A hotelben, ahol dolgoztunk volt egy fiatal pár, akik általatok pályáztak és mivel csak jó véleményük volt a cégről, így nyugodtan mertünk belevágni, és nem is csalódtunk. A pályáztatási napunkon rengeteg telefonhívásunk volt, amit még kissé félve bonyolítottunk, de néhány után már néhány konkrét kérdéssel fordultunk a munkaadóinkhoz.

Közel 250 e-mail érkezett a pályázatunkra, többségében elutasító e-mailek. Ákos erre felkészített minket, ezektől nem szabad letörni, így az érdeklődő e-mailekre koncentráltunk. Két nap alatt körülbelül 40 érdeklődő e-mail és kb 30 telefonhívásunk volt. Ezután már konkrét ajánlatokat kaptunk, amikor is egy magyar konyhafőnök hívott minket. Az étterem Haimingban volt, egy felszolgáló és egy szakács felmondott azonnali hatállyal és sürgősen kerestek munkaerőt. Szimpatikusak voltak a feltételek, és miután beszéltünk a főnökasszonnyal is rá 2 napra már itt is voltunk.

Péter Márk és Ignáth Mónika véleménye

Mivel személyzeti szállás nincs a fogadóban így albérletet kaptunk, amit a főnök fizet. Az étkezés is ingyenes és bőséges. A főszezon erős volt, de a munka jó, a kollégák kedvesen fogadtak minket, segítőkészek voltak irányunkban. Jelenleg Én reggeliztetem a szállóvendégeket és némi pihenő után délután megyek vissza, amikor is a'la carte van már. Márk természetesen szakácsként dolgozik. A nyelvtudásunk rohamosan fejlődik és talán ennek örülünk a legjobban. A főnökeink nagyon kedvesek, és úgy érezzük, hogy díjazzák a dolgozni akarást és a szorgalmat, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a jövő nyári szezonra várnak minket vissza.

Köszönjük a segítséget, nagy biztonságot adott, hogy tudtuk, ha valami mégsem úgy alakul, van kikre számítani.

További szép napot kívánunk:
Mónika és Márk