Patarcsity Péter sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Patarcsity Péter véleménye / 2012. október 9.

Kedves Zoltán!

Először is szeretném megköszönni azt a lelkiismeretes munkát, biztatást, amit a pályáztatásom alatt kaptam és tapasztaltam.

Kedves Tiroli állás keresők!

A Tiroli álláskeresőre az interneten bukkantam rá egészen véletlenül. Én is, mint sokan tele voltam kétségekkel, mivel sok rosszat hallani, olvasni manapság a külföldi munkaközvetítőkről.

Ezt a kételyt kellett leküzdenem, amikor jelentkeztem a 2012.09.08-án kezdődő állásfelkészítő tréningre. Nagyon sok hasznos dologgal ismerkedtünk meg, ami az Ausztriai munkavállaláshoz elengedhetetlenül szükséges. Ráadásul közvetlen és jó hangulatban telt el a nap.

A tréningre azért is jelentkeztem, hogy felmérjem a német nyelvtudás szintemet, mivel nyelvtudás nélkül kicsi az esély a sikerre és 100% garanciát is csak bizonyos szintű nyelvtudás mellett vállalnak. A nyelvi teszten sikeresen átestem, és így egy hét gondolkodás után úgy döntöttem, hogy belevágok. A futárszolgálat útján befizettem a kívánt összeget, ami nagyon gördülékenyen ment. Megbeszéltük telefonon, hogy nekem mikortól jó a pályáztatás időpontja, mert erre min. 2-3 napot kell szánni, hogy a beérkező e-mailekre reagálni lehessen.

Szeptember 26-án indult a pályáztatásom a konyhai kisegítő, mosogató állásra, és még aznap estig legalább 200 e-mailt kaptam. Majd másnap és harmadnap is még kb. 300-at. Tovább már nem számoltam, mert rendszerezni kellett a sok beérkező üzenetet. A zöme elutasító jellegű volt, de nagyon választékos és udvarias formában. (Ezt itthon tanítani kellene a munkaadóknak.) Kb. 20 helyről kaptam pozitív visszajelzést, kértek bővebb adatokat, fényképes életrajzot, referenciákat. stb. Amit el is küldtem. 5 telefonhívást is kaptam már a bemutatkozó levelemre. Ebből 3 magyar nyelvű volt. Magyarok hívtak, akik már több éve ott dolgoznak a szállodában. Írásban is kaptam konkrét meghívásokat bemutatkozó beszélgetésre úgy 3-at. Végül kiválasztottam egy helyet a Hotel Hochfilzert Ellmauban, ahová próbamunkára hívtak és még egy helyet Tannheimben ahonnan többször is telefonáltak, hogy mikor mennék ki megbeszélésre.

Ellmauban dolgoztam 4 napot. Minden úgy történt, ahogyan telefonon előzetesen megbeszéltük. A próbamunka idejére kaptam ingyenes szállást, napi háromszori étkezést és a végén fizetést! Mégpedig nem keveset 200 Eurót a 4 napra. Sajnos úgy döntöttek, hogy a téli szezonra mást fognak választani. Így elindultam a másik megbeszélt helyre Tannheimbe, egy nagyon előkelő vidéki szállodába. Ide 10 óra utazás és ötszöri átszállás után végre megérkeztem. A szálloda gyönyörű, a személyzet még kedvesebb, mint az első helyen, és láss csodát: a konyhafőnökkel fél óra alatt megegyeztünk! December 13-án kezdek, és még a nyári szezonra is számítanak rám!

Ez hihetetlen számomra, hogy 56 évesen még sikerült munkát találnom. Jövő hétre ígérték, hogy küldik a munkaszerződést. Gyakorlatilag a pályáztatásommal 2 hét alatt sikerült állást találnom a Tiroli álláskereső segítségével. Pont úgy, ahogy ígérték!

Köszönöm még egyszer!

Patarcsity Péter

(Péter 56 éves, budapesti lakos)