„Célirányosan megtanulni németül - online”

Hogyan érheti el azt egy olyan álláskereső, akinek a fizetése meg sem közelíti a magyar átlagkeresetet, hogy egy online német nyelvtanfolyam elvégzése után már megvalósítható álom legyen egy havi 400.000Ft-ot fizető ausztriai állás betöltése?

Egy álláskereső megtakarítása akár 1.500.000 Ft is lehet egy nyári szezon alatt...

Mi akkor is tudunk segíteni Neked, ha még sosem tanultál németül, és ha csak frissítésre, vagy gyors felkészítésre van szükséged!

Kedves Álláskereső!

A csontjaidban érzed Te is a fájdalmat, amikor esélyed sincs régóta vágyott, jól fizető munkát találni itthon csak azért, mert korábban nem tanultál németül, vagy elfelejtetted a tanultakat?

Csodálkoztál már valaha is azon, hogy az Ausztriában dolgozók hogyan tudják megengedni maguknak a jobb autókat, lakást, ruhát, étteremben vacsorázást úgy, hogy emellett még egy csomó pénzt félre is tudnak tenni?

Álmodtál már arról, hogy egyszer végre kijutsz Ausztriába, és néhány szezon után rendeződik az életed? Szeretnél a saját szabályaid szerint, a saját jól megérdemelt fizetésedből élni? Úgy érzed, ez járna neked?

Ha igen...

Akkor minden egyes következő szót figyelmesen olvass el, mert olyan információkat tartalmaz, amik örökre megváltoztathatják jelenlegi életedet!

Én Szabó Zsolt vagyok, a Tiroli Álláskereső társalapítója és abban szeretnék segíteni Neked, hogy a nyelvtudás hiánya ne legyen behozhatatlan hátrány, amikor az ausztriai munkavállalásról van szó.

Továbbra is tény marad, hogy minimum alap kommunikációs szintű német nyelvtudás (és kapcsolatok) nélkül nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem fogsz tudni munkába állni Ausztriában.

De ha akarsz, most változtathatsz ezen...

Őszintén szólva az élet nem volt mindig ilyen egyszerű azok számára, akik Ausztriában kerestek munkát.

Korábban engedélyek kellettek, nem jelentették be és kitiltották a feketén dolgozókat.

Hogyan lehet most egyszerűen elérni egy olyan szintű német nyelvtudást, amivel havonta 400.000 Ft-ot lehet keresni?

„A tányérokkal én nem beszélgetni fogok Kicsikém, hanem dolgozni megyek”- mondta egyszer telefonon egy álláskereső hölgy.

Mit gondolsz, ő meddig jutott?

„Gratulálok, sikerült a német nyelvű interjútok és most már készen álltok arra, hogy beszélni tudjatok a leendő munkaadótokkal németül, telefonon.” – hangzott el a válaszom hosszú évekkel ezelőtt egy párnak, akik 3 hónap alatt megtanultak németül, hogy egy szebb jövőt tudjanak maguknak építeni.

Azóta is külföldön dolgoznak...

2008 óta több, mint 1000 álláskeresőnek segítettünk már munkába állni Ausztriában.

Rájöttünk az évek alatt, hogy csak akkor tudunk ennél is több embernek segíteni megvalósítani a célját, ha az álláskereséshez vezető úton már az első lépések megtételekor támogatjuk a jelentkezőket.

Mi nem azt ígérjük, hogy 8-10 fős csoportokban 15-20 óra alatt megtanítunk németül, hanem azt, hogy sok önszorgalom mellett felkészítünk a német nyelvű telefonos, ill. személyes interjúkra, és a kint várható legfontosabb szituációkra.

Bizonyítottan működő online német tanfolyamon tudsz most részt venni, mindegyik csoportban összesen 2 vagy egy fő lesz, tehát a tanár tud követni benneteket, aktívan részt tudsz venni az órán.

Képzeld el, hogy a tanfolyamon nem csak megszólalnod kell, hanem muszáj lesz beszélned is! Ha hiszed, ha nem, de Ausztriában tényleg kell a tányérokkal „beszélgetni”.

Ez persze csak vicc volt!

A recepcióssal telefonon, a főnököddel, a kollégáiddal, a vendégekkel, az önkormányzatnál, a postán, a bankban, az állomáson, a buszmegállóban, az orvosnál BESZÉLNED KELL!

 • Ha pedig tudsz beszélni a recepcióssal, akkor el tudod neki mondani, hogy ki vagy, miért telefonálsz, miről szeretnél beszélni a főnökkel.
 • A főnöködnek érthetően el tudod mondani, hogy mit szeretnél, mikor tudsz kezdeni és megérted azt is, amikor próbamunkára hív és elkéri e-mailben az önéletrajzodat... Ezek lehet még nagy dolgoknak tűnnek, de hamarosan neked is menni fognak!
 • Meg fogod érteni a főnököd utasításait és tudni fogod a nap, mint nap használt munkaeszközök német neveit! Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy jól tudd végezni a munkád (az egészséged és kitartásod mellett…)
 • Kollégáiddal el tudsz majd beszélgetni személyesebb dolgokról is, mert hidd el nekem, hogy nincs annál bosszantóbb, mint amikor ott ül valaki melletted az ebédlőasztalnál, és azokat az egyszerű kérdéseket sem érti, hogy „van-e gyereke?”, „miért jött Ausztriába?”. Saját szememmel láttam... Nagyon kellemetlenül érezte magát a szlovák hölgy, mert nem tudott megszólalni németül.
 • Szeretek embereknek segíteni, ha tudok. Biztos vagyok benne, hogy Te is! Az, amikor egy vendég kérését első szóra megérted és teljesíteni is tudod, hidd el, nem csak az ő arcán fog kiváltani elégedettséget, hanem a főnöködnél is jó pontot szerzel!
 • Kellett már ügyet intézned itthon az önkormányzatnál? Ugye milyen idegesítő, hogy néha ők sem tudják, hogy mit és hogyan kellene elintézni? Ausztriában ilyen nem lesz! Erre már most készülj fel. Teljesen mást fogsz tapasztalni, de ehhez meg kell őket érteni. Ne aggódj, mert ez menni fog a német tanfolyam elvégzése után is.
 • Milyen szerencsém volt... Ezt nem is fogod elhinni :) 2001-ben Imstben, egy Gasthof-ban dolgoztam, nagyon sok törzsvendégünk volt. Nagynénémet szerettem volna meglepni egy képeslappal, hogy lássa, milyen szép helyen vagyok. Lehet, kicsit régimódi, de ez 15 évvel ezelőtt volt és most is úgy gondolom, hogy meglepni valakit egy képeslappal külföldről, mindig élmény. Na és ki dolgozott a postán? Az egyik törzsvendégünk, Christl. Így már minden nagyon könnyen ment. Mindenben segített. Te arra a helyzetre is fel leszel készítve, ha nem ismerős arc fogad a levélfeladó ablaknál!
 • Ha azt mondom, hogy a Sparkasse-ből (az osztrák Estre Bank) is több törzsvendégünk volt, akkor azt elhiszed? Még az ottani kirendeltség igazgatóját is ismertem: Rolph-ot. Boldogan segített ott is mindenki, amikor kellett. A bankszámlanyitáshoz a dolgokat viszont nekem kellett megérteni. Kérek-e kártyát a számlámhoz és, ha igen, akkor milyet? Mivel az osztrák bankszámla előbb-utóbb elengedhetetlen lesz a kinti munkád során, ezért egy ilyen részt is beleépítettünk a nyelvtanfolyamba, hogy ne kelljen értetlenül ott állnod a bankban, amikor számlanyitásra kerül a sor.
 • Nem tudom, hogy jártál-e már Innsbruckban, de azt tudnod kell, hogy az ottani pályaudvar úgy néz ki, mint egy magyarországi pláza. Itt is tudni kell ám kérdezni! Peron, jegyvásárlás… Ha pedig nem akarsz egy téli éjjelen várni a 2:30-as Zürichből érkező vonatra a -10 fokban, akkor meg kell érdeklődnöd, hogy merre van a váróterem. Úgy gondoltuk, hogy manapság nem sokan tudják megengedni azt, hogy autóval közlekedjenek, ezért ezt is belevettük a nyelvtanfolyam anyagába.
 • Mi van akkor, ha egy völgy végén van a munkahelyed és körülötted 3000 méter magas hegyek vannak? Két közlekedési eszköz áll rendelkezésedre: busz és a saját, vagy kollégád autója. Meg kell tudnod azt is kérdezni, hogy Te egyáltalán a síbuszra felszállhatsz-e, vagy sem... Mi van akkor, ha nincs is kiírva semmi? Kit és hogyan kérdezel meg egy ilyen helyzetben? Mi erre is gondoltunk, ezért egy rövid szakaszt az ilyen helyzetekre is szenteltünk a nyelvtanfolyamon résztvevőknek.
 • Ne történjen veled ilyen, de mi van akkor, ha orvoshoz kell menned? Én nem voltam egyszer sem, de kollégáim között történt már az erős fejfájástól kezdve, hát- és lábfájáson, sérvműtéten át a fogfájásig minden. Nem szeretném, hogy szükséged legyen rá, de muszáj lesz hasonló szituációkban is helyt állnod, a fájdalmaid csökkentése érdekében...

Itt van most több olyan, pontosan megtervezett online német nyelvtanfolyam, amiken végre azt tanulod, amire szükséged van, annak érdekében, hogy minél előbb munkába tudj állni és havi 400.000 Ft-ot keress...

Minden létező lehetőséget meg kell ragadnod ahhoz, hogy megtanulj németül!

Ezzel egyetértesz, ugye?

Ha Ausztriában akarsz dolgozni, akkor kutya kötelességed megtanulni az adott ország nyelvét, jelen esetben a németet.

Ezt a tudást pedig legjobban egy német nyelvtanár tudja neked átadni egy olyan órán, ahol a beszédre fordítjátok a legnagyobb hangsúlyt.

Jelentkezz most a neked való online nyelvtanfolyamunkra!

 • Diplomával és sok éves tapasztalattal rendelkező tanárok fogják tartani a nyelvórákat, mert nem csak neked, hanem nekünk is nagyon fontos, hogy gyakorlattal rendelkező tanárok legyenek a segítségedre a célod elérése érdekében.
 • Választható típusok a betölteni kívánt pozíciók szerint:
  • Mosogató/konyhai kisegítő
  • Szobalány
  • Szakács
  • Felszolgáló
 • 2 hetente felmérjük a nyelvtudásod szintjét, hogy visszajelzést kapj és biztos legyél abban, jól haladsz a nyelvtanulással.
 • Minden anyagot az órán megkapsz a tanárodtól, így Neked csak egy mikrofonos fejhallgatóval, és egy számítógéppel vagy laptoppal kell készülnöd az órákra (és persze szorgalmasan tanulni, házi feladatot írni).
 • Akkreditált német nyelvtanfolyamokról beszélünk, így a végén erről külföldön is elismert tanúsítványt is kapsz (kérheted magyar, de akár német nyelven is!).
 • A tanfolyam végére pedig sikeresen át fogsz tudni menni nálunk a telefonos próbainterjún, így már biztosan menni fog majd a leendő munkaadóddal is a kommunikáció.

Három féle online német tanfolyam közül választhatsz:

 • 25 órás tanfolyamunkon felkészítjük azokat a párosokat (anya-lánya, apa-fia, két barát vagy kolléga, vagy bármilyen kombinációban dolgozó párosok), akik már Ausztriában dolgoznak, de még szeretnének gyakorolni. A pályázati anyagotok (önéletrajz, bemutatkozó levél) elkészítésére, a telefonos, ill. személyes állásinterjúra és a kinti hivatalos ügyeid intézésére készít fel ez a nyelvtanfolyam. A nyelvtanfolyam intenzitása opcionális.
  • Erre akkor jelentkezz, ha erős alap szintű német nyelvtudással rendelkezel, és csak a munkakereséshez és - vállaláshoz van szükséged célirányos felkészítésre.
  • 25 órás tanfolyamunk díja kettőtök számára összesen 115.000 Ft.
 • 50 órás tanfolyamunkon felfrissítjük az iskolában, tanfolyamon vagy külföldön megszerzett nyelvtudásod, és felkészítünk az ausztriai munkavállalásra. Az órák kedd-csütörtök 18:30-20:00 vannak 3 hónapon keresztül, vagy heti egyszer 6 hónapon keresztül.
  • Erre akkor jelentkezz, ha a nyelvtani alapokat már elsajátítottad és minimális aktív szókinccsel rendelkezel.
  • 50 órás tanfolyamunk díja 2x 57.500 Ft/fő.
 • 100 órás tanfolyamunkon teljesen az alapoktól indulunk, így a nyelvtani alapozó után a szókincsfejlesztés és a beszéd gyakorlása a cél.
  • Erre akkor jelentkezz, ha még sosem tanultál németül, vagy a tanultakat már teljesen elfelejtetted.
  • Teljesen az alapoktól több időpontban van lehetőséged tanulni:
   • szuperintenzív tanfolyamunkon 4 hónap alatt készít fel teljes körűen, az órák minden héten hétfő-kedd-szerda-csütörtöki napokon vannak 8:00-9:30, 9:30-11:00, 17:00-18:30 vagy 18:30-20:00 közt, attól függően, hogy melyik csoportot választod.
  • 100 órás tanfolyamunk díja 3x 75.000 Ft/fő.
 • Magán 20 órás tanfolyamunk 95.000 Ft/ fő.

Ausztriában dolgozni csak német nyelvtudással lehet, ami mára teljesen elfogadott tény lett. Így Te is elérheted, amit szeretnél...

Íme, néhány kisebb-nagyobb saját eredmény, amit a német nyelvtudásomnak köszönhettem:

Tudtam fizetni a számlákat időben, és nem kellett minden hónapban azon sakkoznom, hogy mit, melyik hónapban adjak fel.

Tudtam tervezni családi kirándulásokat, hiszen mit ér a pénz, ha nincs kikkel megosztani azt?!

Meg tudtam engedni magamnak azt a ma már luxust, hogy étteremben vacsorázzak a párommal, a szüleimmel egy ledolgozott szezon után. Ez igazán felemelő érzés! Ezt én a német nyelvtudásomnak köszönhettem és hidd el, minden kint dolgozott óra megérte...

Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor a saját autómmal mentem már vissza Ausztriába. Nem felejtem el azokat az autókázásokat sem soha! Akkor már Innsbruckot jobban ismertem, mint Székesfehérvárt és boldogan kocsikáztam a párommal Svájcba kirándulni...

Hasonló feledhetetlen élményeket szerezhetsz most Te is!

Csak tenned kell érte...

A Neked való nyelvtanfolyam elvégzése után már van esélyed Ausztriában dolgozni, amivel egy szezon alatt 1.500.000 Ft-ot tudsz keresni

Tekintsd ezt egy igazán hasznos befektetésnek!

A legjobb befektetés, amit most tehetsz az az, hogy magadba, a saját tanulásodba rakod a félretett pénzedet.

Kívánom, hogy csak ilyen „üzleteket” köss majd, ahol remek esélyed van akár 1.500.000 forintot pár hónap alatt megkeresni!

Arról már nem is beszélek, hogy mi van akkor, ha Te az ausztriai munkát hosszú távon tervezed...

2 év alatt 4 szezont kint dolgozva, akár 6.000.000 Ft-ot is meg lehet keresni.

Ami valljuk be, egy nyelvtanfolyamra való befektetés után elég komoly hozam!

A legütősebb, legbiztosabb garancia a sikerre Te magad vagy!

Ha Te bízol abban, hogy elvégzed ezt a tanfolyamot maximális szorgalommal és kitartással, akkor már nyert ügyed van.

Akkreditált online német nyelvtanfolyamunk révén államilag ellenőrzött keretek között tudsz most egy kipróbált nyelvtanfolyamon részt venni, ahol a siker kulcsa a Te kezedben van, mi minden szükséges feltételt biztosítunk hozzá!

Ha Te még az idei évben Ausztriában szeretnél dolgozni, akkor egy percet sem késlekedhetsz!

Úgy időzítettük a tanfolyamokat, hogy az idei nyári vagy a téli szezon kezdetekor olyan szinten legyél, hogy a leendő munkaadóddal működjön a német nyelvű telefonos interjú!

Minden héten német tanulás velünk, és közben rengeteg gyakorlás még otthon meg fogja hozni azt az eredményt, hogy a tanfolyam végére már pályázni fogsz tudni ausztriai állásokra.

Minden csoportban 1 vagy 2 fő fog részt venni!

Tudjuk, hogy a 100 órás tanfolyamunk díja sok embernél átlépi a lélektani határt, de kérlek, dönts most, mert a jelentkezéseket időrendi sorrendben fogjuk feldolgozni és a tanfolyam díjának beérkezését is figyelembe vesszük.

FIGYELEM! Ez az egyetlen lehetőséged, hogy felvedd a kesztyűt, megfelelj és hasznot húzz abból, hogy egy másik országban 4x annyit lehet keresni, mint itthon!

Ha most nem jelentkezel, akkor a következő hónapban ugyanaz fog történni: SEMMI NEM fog másképpen történni, mint eddig...

Pénzügyi problémáid adódhatnak a saját lakásod, családod területén.

Problémát okozhat hónap végén a nagybevásárlás és a gyerekek támogatása.

Emlékezz: EZ A LEGJOBB DÖNTÉS, amit meghozhatsz!

Az általad választott tanfolyam azt a tudást adja, amire szükséged lesz az osztrák munkavállalásod során!

Ennek köszönhetően boldogulni fogsz a munkád és a mindennapjaid során!

Még az idei évben munkát fogsz tudni vállalni Ausztriában! 

Egy szezon alatt megkereshetsz akár 1.500.000 Ft-ot!

Ez mindössze néhány hónapnyi távolságra van tőled...

Itt jelentkezz a Tiroli Online Német Nyelvtanfolyamra

Szandi és Zoli véleménye

Szandi és Zoli véleménye

"A német nyelvtudásról annyit, kételkedtem benne, hogy valaha is külföldön fogok dolgozni kevés nyelvtudással, de párom Zoltán, jobban beszéli a németet, és le tudta beszélni a részleteket."


Scheigl Dezső véleménye

Scheigl Dezső véleménye

"A leendő álláskeresőknek pedig azt üzenem, hogy tanulják a nyelvet és vágjanak bele mihamarabb!"


Landauer Andrea véleménye

Landauer Andrea véleménye

"Pályáztatásom feltètele egy sikeres telefonos nèmet nyelvű próbainterjú volt."


Gabi véleménye

Gabi véleménye

"Német nyelvű próbainterjún vettem részt telefonon, csak ezután vágtunk bele ténylegesen az álláskeresés előkészítésébe."


Dóra és Rita véleménye

Dóra és Rita véleménye

"Elsőként a telefonos próbainterjún kellett átesnünk, ami sikerült...A végeredmény: december 1-én kezdünk szobalányként Tirolban egy csodaszép helyen, ahol voltunk egy nap próbamunkán."


Csaba véleménye

Csaba véleménye

"Mindent részletesen megbeszéltük, megtörtént a próba interjú és miután megfeleltem, összeállítottuk a pályázatomat...Nekem várakozáson felüli sikert hozott, bár jómagam is sok energiát fektettem bele."


László véleménye

László véleménye

"A sikeres tesztem után megbeszéltünk egy újabb időpontot, hogy mikor indul a pályáztatásom, mint konyhai kisegítő...Nagyon kedvesek és türelmesek voltak velem, még annak ellenére, hogy a beszédkészségben van mit fejlődnöm."


Lili és Viktor véleménye

Lili és Viktor véleménye

"Kb. fél éve kíváncsiságból megrendeltem a szobalányoknak szóló könyvet és utána tudatosult bennem, hogy ez nem is annyira nehéz...Amit érdemes figyelembe venni: nincs ebben semmi csoda, a németnek kommunikációs szinten mennie kell, a Tiroli csapat innentől kezdve mindent levesz a válladról."


Margit véleménye

Margit véleménye

"Mindig mindenben abszolút kedvesen segítőkészen álltak a dolgokhoz, sőt még tananyaghoz is jutottam általuk."


Márk és Mónika véleménye

Márk és Mónika véleménye

"A nyelvtudásunk rohamosan fejlődik és talán ennek örülünk a legjobban."


Angéla és Frici véleménye

Angéla és Frici véleménye

"A közös jövőnkre és a jövőbeni tervekre szinte már nem is mertünk gondolni és ekkor vettük rá magunkat, hogy némettanárhoz fordulunk és mindent megteszünk, hogy már a nyáron kint dolgozhassunk Ausztriában...két körös német nyelvű telefonos próbainterjún vettünk részt, hogy kiderüljön, megállnánk-e a helyünket egy külföldi munkahelyen...Angélát szobalányként, engem pedig (Frici) pincérként alkalmaznak. Teljes ellátást és szép szállást is kaptunk, ami 5 percnyi gyaloglásra van a munkahelyünktől."


Eszter és Csaba véleménye

Eszter és Csaba véleménye

"...igazából én mindig is hitelesnek tartottam őket. Továbbá a felszolgálóknak szóló tananyag csomagot szintén már évekkel ezelőtt megrendeltem...Nagyon hálásak vagyunk, ezzel is egy nagy lépcsőfokot megtettünk a közös céljaink megvalósításához."


Szokodi Szabolcs véleménye

Szokodi Szabolcs véleménye

"...ne félj, az alap társalgás már elég, az angol pedig kifejezetten előny!"


László és Renáta véleménye

László és Renáta véleménye

"...lezajlott a próbainterjú, amitől nagyon is féltünk igaz tanultunk mindketten 6 évig németül, de ez a tudás valahogy elavult... Egy hete indult el a pályáztatásunk és jelen pillanatban már kintről jelentkezünk, ezt szinte fel sem tudjuk fogni, nem gondoltuk volna, hogy ilyen gyorsan lezajlik minden."


Gábor véleménye

Gábor véleménye

"Azt persze nem lehet eéggé hangsúlyozni, hogy egy minimális nyelvtudás kell, mert nem beszélnek magyarul, és német nélkül elég érdekes lenne."


Margit véleménye

Margit véleménye

"Nagyon fontos a német nyelvtudás. A bemutatkozó levelemben szobalánynak, konyhai kisegítőnek és felszolgálónak jelentkeztem. Nem vagyok annyira fiatal, mivel 1960-ban születtem. Nincs lehetetlen, csak akarni kell és tenni is érte."


Vivien és Tamás véleménye

Vivien és Tamás véleménye

"Mindketten megalapozott német (ez alatt a németországi német nyelvet értem) nyelvtudással indultunk neki a pályáztatásnak. De az izgalom mindenkor mindenkiben ott van, még bennem is, aki szinte otthon érzi magát a német külföldiek között."


Oszlánszky Csaba véleménye

Oszlánszky Csaba véleménye

"Mivel Németországban már 3 évet dolgoztam volt német nyelvtudásom és mivel pont Zoltán vette fel a telefont miután elmondtam, hogy szeretnék munkát vállalni Ausztriában a segítségükkel váltottunk pár mondatot németül is ami után mondta, hogy úgy ítéli meg megvan a megfelelő nyelvtudásom a munkához... Az új munkahelyem megfelelő lett a szállás szuper, igaz itt is sokat kell dolgozni, de mindig a leendő fizetés lebeg a szemem előtt."


László Klaudia és Polecsák Zsolt véleménye

László Klaudia és Polecsák Zsolt véleménye

"Mindenkinek túl kell esni a kezdeti „próbatételeken”, hisz a nyelvtudás a legfontosabb dolog, ami nélkül szinte nem is lehet érvényesülni!"


Elekes Fanni véleménye

Elekes Fanni véleménye

"Német nyelvtudásomnak köszönhetően úgy gondoltam iskola után megpróbálkozom Ausztriában munkát vállalni. A fizetésem 98%-át félre tudom tenni, mivel a szállásért nem fizetek, szabadnapomon az étkezést meg kell oldanom, internet van a hotelban. A borravaló nem rossz, elosztjuk a pincérek és szakácsok között. Tanácsok: A német nyelvtudás kell!"


Szapu Tamás véleménye

Szapu Tamás véleménye

"És ne feledkezzünk meg a nyelvtudásról sem, ami nélkül ne is induljon senki. Kell érteni, amit mondanak, és meg kell tudni csinálni, amire kérnek"


Katalin és László véleménye

Katalin és László véleménye

"Nem sokat gondolkodtunk, azon sem, hogy megrendeljük a Tiroli német nyelvű szobalány és szakács felkészítő könyveket, ami nagyon hasznos, mivel mi előtte angol nyelvterületen dolgoztunk, így volt mit fejleszteni a német nyelvtudásunkon.A mi pályáztatásunk május 28.-án késő délután indult és még aznap este kaptunk konkrét állásajánlatot, mindketten, mint konyhai kisegítő, egy 4 csillagos superior spa hotelbe, Tirol tartományba, egy kis faluba. Két nap múlva már munkába is álltunk."


Sipos Norbert véleménye

Sipos Norbert véleménye

"Mivel középiskolában tanultam németet, majd később nyelvvizsgáztam is belőle, illetve van vendéglátós végzettségem és néhány év konyhai tapasztalatom, a terület adott volt...Első 2 nap majdnem sokkot kaptam!!! 2 nap alatt kb. 20 telefonhívás a - legtöbb azonnali kezdéssel- és egy csomó emailes érdeklődés után, már azt sem tudtam kivel mit beszéltem, főleg, hogy némelyiknek olyan akcentusa volt, alig értettem valamit!"


Ágnes és József véleménye

Ágnes és József véleménye

"2013 októberében jelentkeztünk a páros programra, volt mindkettőnknek munkahelye, de szerettünk volna váltani, valami mást csinálni, és ha már más, akkor jobban is fizessen! Ezért jelentkeztünk a programra, nyelvtudásunk, az hát sajnos elég gyenge volt, de Zoli (köszönjük) segítségével a telefonos interjúra is fel tudtunk kellően készülni...Azt el kell azért mondani, hogy jól fizetnek itt külföldön, de teljesíteni is kell, nem csak úgy adják az eurót! Szóval szerintem, aki otthon nem boldogul az bátran próbálja meg, és keresse fel a Tiroli Álláskereső honlapját, Ők segítenek és úgy lesz, ahogy mondják!"


István és Zoltán véleménye

István és Zoltán véleménye

"Zoli már szinte perfekt németül, én korábban dolgoztam néhány hónapot Németországban, de mivel sokat felejtettem beiratkoztam egy B1-es német nyelvtanfolyamra, hogy könnyebben boldoguljak. A nyelvtudás az nagyon fontos, mert ha nem érted meg, amit a munkáltatód akar, akkor türelmetlen lehet."


Alexandra és Dániel véleménye

Alexandra és Dániel véleménye

"Mindenkinek meleg szívvel ajánlom, akinek csak ez a kis lökés szükséges ahhoz, hogy elhelyezkedjen, természetesen a nyelvtudás rendkívül fontos!"


Dudás Gábor véleménye

Dudás Gábor véleménye

"Német nyelvtudás nélkül viszont nem szabad elindulni, mert nem érted meg az utasításokat. Egy erös alapfok mindenéppen kell."


Kocsis Judit véleménye

Kocsis Judit véleménye

"A németet tudni kell legalább alapfokon, sőt, mert itt Tirolban elég jó dialektussal beszélnek, erős koncentrációt igényel a megértésük."


Androkity István véleménye

Androkity István véleménye

"Azt mondta a munkát ajánló, hogy végre valaki, akivel lehet beszélgetni, és nem kell mutogatni. (Tehát a nyelvtudás igen fontos!)"


Balázs Ágnes és Szommer Zoltán véleménye

Balázs Ágnes és Szommer Zoltán véleménye

"Ha pedig valaki egyedül pályázik, még nagyobb esélyekkel indul, de nyelvtudás nélkül ne!"


Patarcsity Péter véleménye

Patarcsity Péter véleménye

"...német nyelvtudás szintemet, mivel nyelvtudás nélkül kicsi az esély a sikerre és 100% garanciát is csak bizonyos szintű nyelvtudás mellett vállalnak..."


Kovács Klára véleménye

Kovács Klára véleménye

"Zárásképpen csak annyit, hogy ha időben jelentkezel, és jól beszéled a nyelvet, egészen biztosan nincs mit veszítened, ha a Tiroli Álláskeresőkre bízod magad."


Molnár Edina véleménye

Molnár Edina véleménye

"Természetesen a nyelvtudás az elengedhetetlen, ha még csak alapszinten is, de muszáj, mivel a munkáltatóval beszélni kell telefonon németül."


Szathmári Attila véleménye

Szathmári Attila véleménye

"Mindenképp legalább társalgási szinten tanuld meg az adott ország nyelvét. (Persze a legtöbb helyen az angolt elfogadják, de ha pl. Ausztriában szeretnél munkát vállalni, amit csak ajánlani tudok és később rátérek, hogy miért is, akkor inkább a németet ajánlom)."


Komáromi Olga és Fülöp Miklós véleménye

Komáromi Olga és Fülöp Miklós

"...lehetőségem van megmutatni magam és hogy tudok dolgozni. Viszont a nyelvtudás egyszerűen elengedhetetlen. Óriási előny, ha beszéled a nyelvet."


Kovács Dániel véleménye

Kovács Dániel véleménye

"...csak tényleg az jelentkezzen, ezzel pénztárcát kímélve, aki beszél is németül, mert attól hogy egy telefonhívást le tud bonyolítani nem jelenti azt, hogy ha probléma adódik azt meg is oldja!"


Baczó Katalin véleménye

Baczó Katalin véleménye

"Még annyit, csak az pályázzon, aki tud németül. A telefonokra kell tudni válaszolni, kommunikálni és az osztrák dialektust, kicsit nehezebb megérteni és ők is szívesebben alkalmaznak olyat akivel tudnak könnyedén kommunikálni."


Lázár Marika véleménye

Lázár Marika véleménye

"Tehát összegezve nem tudok mást mondani, mint hogy nem szabad félni, hogy milyen külföldön dolgozni, mert sajnos ma Magyarországon nincsenek ilyen jó lehetőségek, ha tudsz németül, ne várj semmire, és ha kétségeid támadnak, hívj fel bátran, vagy küldj egy e-mailt, és én válaszolni fogok."


Szabó Lóránt véleménye

Szabó Lóránt véleménye

"Az is elég korrekt volt, de veletek meg vagyok elégedve, aki nem kap munkát az csak magára vethet, vagy nincs meg a német nyelvtudása, vagy a képzettsége."


Drávucz Gábor véleménye

Drávucz Gábor vélemények

"Az én magán véleményem: bárki, aki ki akar menni külföldre dolgozni, neki a nyelv nagyon fontos és a szakma."


Szaniszlai Edit és Porubcsánszki Ivett véleménye

Szaniszlai Edit és Porubcsánszki Ivett véleménye

"Minél jobban tud valaki németül, annál nagyobb esélye van arra, hogy pl. szakképzettség nélkül is felszolgálóként dolgozzon, de ehhez szükséges, hogy jól el tudja magát adni az adott nyelvterületen."


Várnai Mónika véleménye

Várnai Mónika véleménye

"Szerencsém volt, mert a nyelvet már tudtam annyira, hogyha bármit kérdeztek a telefonban megértettem. Nagyon fontos, hogy legalább annyit tudjon valakit beszélni, hogyha megkérdezik hány éves, és dolgozott-e már külföldön, tudjon válaszolni."


Pagonyi Zoltán véleménye

Pagonyi Zoltán véleménye

"Természetesen megfelelő német nyelvismeret nélkül ez nem lett volna ilyen gördülékeny, de ha ez megvan, akkor bárki ilyen gyorsan munkát talál meggyőződésem szerint."


Csontos Jánosné véleménye

Csontos Jánosné véleménye

"Igazuk van abban is, hogy egy kicsit tudni kell a nyelvet… nekem is van még mit csiszolnom, de ez nem vette kedvem."