Német Viktória és Bakos Péter sikeresen helyezkedett el szobalányként és mosogatóként Ausztriában!

Német Viktória és Bakos Péter sikeresen helyezkedett el szobalányként és mosogatóként Ausztriában!Sziasztok!

Én és a párom még 2016 februárjában vettük fel a kapcsolatot Ákosékkal. Egy gyors német szintfelmérés után rögtön kiderült, hogy van mit pótolnunk, ezért napi 1-2 óra ráfordítással gyorsan pótoltuk a nyelvi hiányosságokat. Ezután május végén pályáztunk a nyári szezonra. Körülbelül 400 emailt kaptunk. Nagy része elutasító volt, de akadt köztük pár érdeklődő, és két konkrét ajánlat is, melyek közül a számunkra kedvezőbbet el is fogadtuk. Ám a sors közbe szólt egy váratlan egészségügyi probléma miatt, ami végül a nyári szezonunkat meg is hiúsította, de nem csüggedtünk.

Szeptemberben újra pályáztunk, és ismét kaptunk több száz emailt, pár telefonos megkeresést. Az emailek nagy része ismét elutasító volt, ám akadt közöttük pár érdeklődő, és négy ajánlat is, ám végül egy telefonos megkeresésre mondtunk igent, mivel leendő főnökünk egy magyar alkalmazottjával hívatott fel minket, ez pedig nagyon szimpatikus volt.

A szezont végül 2016 december 16-án kezdtük meg egy hüttében, mely egyben hotelként is funkcionál. Engem mosogatónak, míg páromat szobalánynak vették fel, ám végül ő is mosogató lett. A munka elég húzós. Reggel 5-kor kezdünk étterem takarítással, majd 7-kor fél óra reggeli szünet. Ezután párom máris a mosogatóban kezd, míg én a naponta érkező áru kipakolásában segédkezem. Ezután együtt mosogatunk délután ötig, majd egy óra pihenés, és jöhet az esti műszak, ami 9-10 között ér véget, a megszálló vendégek létszámától függően. A főnők nagyon rendes, nem lehet rá panasz. Körülbelül 40-en kollégánk van, köztük törökök, sz

erbek, németek, osztrákok, spanyolok, portugálok, szlovákok, és persze magyarok is. A munka nagyon fárasztó, és megterhelő, mivel napi szinten több ezer vendég fordul meg nálunk. Nyárra nem tudunk maradni, mert kevesebb alkalmazottra van szükség, de bízunk benne, hogy Ákosékkal sikeresen tudunk ismét pályáztatni.

Féltünk belevágni ebbe az egészbe. Féltünk kifizetni a pályáztatási összeget, mert nem voltunk biztosak benne, hogy kapunk ajánlatot, és abban sem, hogy helyt tudunk állni a tapasztalat, és a német nyelv hiányosságai miatt. Ám szerencsére tévedtünk. Azoknak, akik még gondolkoznak, azt tanácsoljuk, hogy ne tegyék. A pályáztatás díja két hét alatt megtérül, a siker pedig garantált, ha tudsz dolgozni, és a német nyelvtudásod is eléri a munkaadó által megkövetelt szintet.
Nem könnyű idekint, a munka nehéz, és vannak napok, amikor a kollégákat sem lehet elviselni, de a célunk, az, amiért belevágtunk segít minket átvészelni a nehéz napokat.

Mi örülünk, hogy rátaláltunk A Tiroli Álláskeresőre, mert maximálisan velünk, mellettünk voltak végig, és még vannak most is.


Viki 20 éves, én 30.

Üdvözlettel,
Peti, és Viki

Német Viktória és Bakos Péter sikeresen helyezkedett el szobalányként és mosogatóként Ausztriában!