Marcsi és párja sikeresen helyezkedett el
pincérnőként és konyhai kisegítőként Ausztriában!

Marcsi és párjaBevallom, mi is nagyon kételkedtünk ebben az egészben, mert nem kis pénzről van szó és a kisördög ott motoszkált, mi van, ha átverés az egész és úszott a pénzünk stb. De szerencsére nem így lett és nagyon kellemesen csalódtunk. Mi azért mertünk belevágni, mert barátnőm ajánlotta nekünk, a férjével ők is a Tiroli Álláskeresővel jutottak ki Ausztriába, szintén párként, mint mi. Azt hozzá kell tennem, hogy semmilyen vendéglátós tapasztalatunk nem volt, és külföldön sem dolgoztunk még soha.

A telefonos interjún átjutottunk, majd megbeszéltük a részleteket, és miután befizettük a pénzt, gyorsan elindultak a dolgok. A megpályáztatásunk napján özönlöttek a levelek, összesen kb. 350 levelet kaptunk, ebből érdeklődő kb. a 10%-a volt, és két konkrét ajánlatot kaptunk telefonon. Mi választottunk, hogy hova szeretnénk menni: jelenleg Tirolban vagyunk, a gyönyörű hatalmas hegyek között.


Én szobalányként jelentkeztem, férjem pedig mosogatónak, mivel talán ehhez kell a legkevesebb tapasztalat. Ehhez képest engem pincérnőnek vettek fel, férjemet pedig konyhai kisegítőnek. Nem számított, hogy nincs tapasztalatunk, úgy álltak hozzá, hogy majd megtanuljuk, hisz az ember mindent meg tud tanulni, ha akarja.
A fizetés is sokkal jobb, mint amire számítottunk, mivel teljesen Nyugat-Ausztriában vagyunk, itt az ember több fizetésre számíthat, mint a magyar határhoz közel.

A munkaadónk, kollegák kedvesek, segítőkészek. Heti hat napot dolgozunk, egy pihenő van, a túlórát pedig kifizetik. A munka kemény, és sok, szinte egy perced sincs megállni, folyamatosan talpon kell lenni, de dolgozni jöttünk ki, ezt tudtuk. Viszont mindig arra gondolunk, hogy ezzel a munkával többszörösét keressük meg, mint otthon, ilyen fizetés mellet lehet haladni, tervezni. Másrészt, amikor rátekintünk erre a festői tájra, és csak gyönyörködünk benne, vagy sétálni megyünk, egyből feltöltődünk.

Marcsi és párja


Sokan azt mondják, hogy párként nehezebb elhelyezkedni. Én ezt azért nem mondanám, mert minden ember különböző, más célokkal (persze van olyan, ahol előre kikötik, hogy párokat nem alkalmazunk, mi is kaptunk ilyen levelet), de vannak olyan szállodák, ahol szívesen alkalmaznak párokat, így két legyet ütnek egy csapásra, és a szállás kérdés is meg van oldva, hiszen egy szobában két embert el is tudnak helyezni.
Nekünk szállásunk, ellátásunk ingyen van, így amit keresünk, azt félre tudjuk tenni.

Összességében elmondhatjuk, hogy nyugodt szívvel vágjatok bele a Tiroli Álláskereső programba, mert ez a pénz kb. egy hét alatt visszajön, amint munkába álltok. Úgy gondolom, és ezt tapasztaltam is, hogy a mai világban egyedül, magánszemélyként megpályázni egy állást nagyon nehéz, sajnos minimális esély van rá, hogy sikerül. Ezt a pályáztatási díjat pedig ne sajnálja rá az ember, mert hamar megtérül.
A Tiroli Álláskereső csapat dolgozói korrektek, gyorsak, segítőkészek, abszolút csak pozitívat tudunk mondani!

Köszönjük nektek, hogy segítségetekkel megvalósíthattuk az egyik álmunkat!