Major Anikó sikeresen helyezkedett el
szobalányként
Ausztriában!

Major AnikóAz egész úgy kezdődött, hogy én is már megelégeltem az itthoni megélhetést. Hosszas munkakeresés után rátaláltam a Tiroli Álláskereső oldalra. Nagyon tetszett amit olvastam, bár kétségeim is voltak az elején. Végül úgy döntöttem belevágok és megrendelem a német nyelvtanuló programot.

Már az elejétől kezdve nagyon segítőkész és kedves volt a csapat. Elkezdtem tanulni a németet és pár hónap után jeleztem, hogy megpróbálom a tesztet. Megbeszéltünk egy időpontot, hogy mikor várhatom a hívást. Szeptemberben aznap már nagyon izgultam. A sikeres tesztem után megbeszéltünk egy újabb időpontot, hogy mikor indul a pályáztatásom.

Minden úgy történt ahogy azt az oldalon olvastam. Szeptember végén, aznap már rengeteg emailt kaptam, és jöttek a telefonhívások is. Összesen kb.400 emailt, kb. 10-12 telefonhívást, és 15-20 konkrét állásajánlatot kaptam. Ezek 3-4 nap leforgása alatt. Végül Saalbachba egy hotellal lebeszéltem, hogy kimegyek próbanapozni hozzájuk. Nagyon kedvesek voltak velem. Mondták, hogy várnak vissza a téli szezonra. A szerződést kb. 1 hétre rá küldte a főnök, aláírtuk. November végén december elején megyek ki szobalánynak Saalbachba.

Major Anikó

Ez idő közben Messner Szimonetta és Mavrák Kata is hívott, és érdeklődtek, hogy hogyan alakul a sorsom. Bármikor, bármilyen kérdéssel fordulhattam hozzájuk! Ez egy megnyugtató, és biztonságérzetet ad!

Azt tudom tanácsolni, aki elhatározta magát, hogy kint akar dolgozni, ne gondolkodjon, vágjon bele.
Egyedül azt sajnálom, hogy nem előbb tettem meg ezt a lépést.

Hálás köszönet Szimonettának, Katának és az egész Tiroli csapatnak!!!

Anikó