Linda és Bayu sikeresen helyezkedett el felszolgálóként Ausztriában!

Linda és Bayu véleménye / 2015. augusztus 04.Kedves Tiroli Csapat!

Íme, az ígért beszámoló az eddigi ausztriai életünkről.

A mai napig hálásak vagyunk Nektek és nagyon jó döntésnek tartjuk, hogy Hozzátok fordultunk februárban!

Mi Vorarlbergben kezdtük a kinti karrierünket egy nagyon barátságos 4 csillagos wellness-hotelben. A főnökünk és a személyzet jó volt, voltak magyarok is, akikkel a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Igazából a legnagyobb problémánk az volt, hogy nem tudtunk beilleszkedni a "hegyi életbe". Mivel ez éves állás volt, nem szezonális, így igazából novemberben tudtunk volna csak hazamenni, 3 hétre, amikor a szálloda zárva tart.

A másik probléma az állandó személyzethiányból fakadt az étteremben. Valami oknál fogva nem sikerül oda sosem elegendő felszolgálót találni... Emiatt volt, hogy heteket kellett szabadnap nélkül dolgozni. Plusz pénz nem járt érte, csak a plusz órák és szabadnapok gyűltek.

Ekkor gondoltunk egy merészet és ismét Hozzátok fordultunk segítségért. Azt gondoltuk, hogy majd kifogunk egy kellemes szezonális munkát, utána majd lesz valami...

Nem így lett, Bécsből kaptunk egy csábító ajánlatot, mindkettőnket behívtak az egyik Hilton Hotelbe.

Telefonhívások is voltak szép számmal, de mivel akkor még dolgoztunk az előző helyen, így benne volt a jelentkezésben, hogy e-mailben könnyebben elérhetőek vagyunk.

Végül én nem itt kötöttem ki, hanem az egyik Courtyard by Marriott-ban.

Most végre tényleg olyan munkát végzek, amire vágytam, heti 5 nap munka és 2 nap szabad, fixen, heti 40 órában. Jelenleg még esti műszakban, de remélhetőleg hamarosan válthatok reggelire és akkor tényleg maximálisan "normális" és átlagos életet élhetünk majd.

Linda és Bayu véleménye / 2015. augusztus 04.

Természetesen így magasabbak a költségeink, hisz itt lakást kell bérelnünk és fizetnünk kell a közlekedésért, meg pl.: az internetért, de még így sem panaszkodunk, sokkal kényelmesebb életet élhetünk, mint otthon (sajnos)...

Egyetlen dolog árnyékolja még be a boldogságunkat, egyelőre csak én dolgozhatok, mert Bayunak még mindig folyamatban van a tartózkodási kártyája, anélkül nem adják ki Neki a munkavállalási engedélyt. Érdekes módon a hegyekben tudták alkalmazni, itt nem... Így még várnunk kell, amíg az elkészül. Pl.: nekem sem küldték még ki a regisztrációs igazolásomat, amit muszáj igényelni, ha Ausztriában dolgozunk. Ezt már 2 alkalommal is megtettem, mindkétszer fizettem is érte, de a mai napig nem kaptam semmit.

Emiatt kicsit szomorú is vagyok, de azt mondják "a régiek", hogy próbáljak meg türelmes lenni, sajnos az osztrákok nem túl precízek...

Továbbra is ajánlom mindenkinek, aki még gondolkozik, hogy induljon el! Ha szezonális munkára megy, akkor kicsit hajtósabb, stresszesebb munkára számíthat, több keresettel, ha pedig évesre, akkor nyugodt munkára, kényelmes bevétellel. Ne feledkezzünk meg a kedvező tényről, Ausztriában 14 havi fizetés jár!

Linda Irawan-Berki