Lili és Viktor sikeresen helyezkedett el
konyhai kisegítő-allrounder pozícióban,
Ausztriában!

Lili és Viktor véleményeKedves Kata!

Körülbelül másfél éve vagyok Veletek kapcsolatban,de akkor még magamban sem tisztázódott le teljesen, hogy igen, kint akarunk dolgozni a párommal. A "kapcsolatunk" elejétől mindig segítőkészek voltatok, rengeteg ösztönző email-t kaptunk Tőletek, amit így utólag nagyon köszönünk. Kb. fél éve kíváncsiságból megrendeltem a szobalányoknak szóló könyvet és utána tudatosult bennem, hogy ez nem is annyira nehéz (persze tanultam korábban németül). Sokat egyeztettünk, majd kijelöltük a német interjú időpontját. Amikor ezen túlestünk, még mindig bizonytalan voltam, annak ellenére, hogy minden lehető módon leellenőriztelek Titeket. De az i-re a pont az volt, amikor újdonsült barátainkkal beszéltem és Ők is általatok kerültek ki! Pár napon belül indult is a pályáztatás (vasárnapra esett - hétfőn már teli volt a postaládánk, kb 10-17 nap között érkeztek a komolyabb ajánlatok.

Nézzük számokban:

Kb. 300 email
Kb. 15 érdeklődés
Konkrét ajánlat 4 db
Telefonhívás 4-5 db (de ezt mi kezdeményeztük)

Mi azt tapasztaltuk, hogy egy pár levélváltás után hívni kell őket, mert nagyon sok önéletrajz érkezik be és látniuk kell a komoly elhatározást.

Lili és Viktor véleménye

Mikor összejött a négy konkrét ajánlat személyes találkozóval, három napba besűrítettük. Viszont az első állomáson meg tudtunk állapodni, így mi nem is mentünk tovább. Furcsa volt nekem, hogy kint kezet fogtunk a munkáltatóval és három napon belül az email-ek között volt a szerződés. Kicsit más a szemlélet kint. Várt minket, mosolygott és kedves volt nagyon!!! Természetesen a többit visszamondtuk.

Akik most vágnak/vágnának bele, azoknak azt üzenném, hogy igen, soknak tűnik a pályáztatás díja, de amikor a kezedben tartod a szerződésed a pároddal együtt, eltörpül az összeg. Az első hónapban vissza is térül, egy fizetésből is.
Amit érdemes figyelembe venni: nincs ebben semmi csoda, a németnek kommunikációs szinten mennie kell, a Tiroli csapat innentől kezdve mindent levesz a válladról.

Neked csak a nyelvet és a telefont kell használni. És ami még nagyon fontos, hogy rengeteg infóval ellátnak és egy évig ott vannak mögöttünk, ha bármilyen probléma adódna.
HR-ként is le a kalappal előttük!

Mi nagyon elégedettek vagyunk és köszönjük! Hajrá! Vágjatok bele!

Szép napot Nektek!

Lili, Viktor (és Rambó, a kopasz macska, akit itthon hagyunk)