László Klaudia és Polecsák Zsolt sikeresen helyezkedett el takarítóként Ausztriában!

László Klaudia és Polecsák Zsolt véleménye / 2014 november 21.Kedves Szilvia!

Lassan másfél éve, hogy pályáztattatok minket párommal és még mindig ugyanazon a helyen dolgozunk.

Korábban Zsolti már jelentkezett hozzátok és tavaly januárban sikerült is kijutnia Tirolba, egy 2-3 hónapos rövid szezonmunkára. Az itthoni állapotokat úgy gondolom senkinek sem kell elmagyaráznom, így nem gondolkodtunk rajta sokat, hogy nyakunkba vesszük a nagy világot, de most már én is vele tartok!

A Tiroli Álláskereső páros Szezonális Programjára jelentkeztünk. Cseppet sem voltam megijedve a pénz befizetéstől, mert tudom, hogy sokan hitetlenkednek és félnek, hogy a nehezen összespórolt pénzük elveszik, de számomra ott volt a legjobb példa:  Zsolt. Általa én is megbizonyosodtam arról, hogy korrekt, lelkiismeretes és teljesen leinformálható cégről van szó. Mindenkinek túl kell esni a kezdeti „próbatételeken”, hisz a nyelvtudás a legfontosabb dolog, ami nélkül szinte nem is lehet érvényesülni!
Zsoltinak már volt előzetes tapasztalata, így nem volt gond neki a próbafelvételi elbeszélgetés a Tirolinál. Az én német nyelvtudásom viszont akkoriban picit megkopott volt, ennek ellenére nem okozott nekem sem gondot az elbeszélgetés.

Mind a ketten sikeresen átmentünk a nyelvi felmérésen és csak ezután ugrott az a bizonyos majom a vízbe! Június első hetében történt a pályáztatásunk, tűkön ülve vártuk az e-maileket és a hívásokat. Zsolti mosogatónak, én pedig szobalánynak jelentkeztem.
Tudjátok, ha valakik párosan jelentkeznek, egy picit kisebb esélyekkel indulnak, viszont ennek ellenére is a nap végére 4-5 ajánlatot kaptunk és kb. 2-3 telefonhívás volt! Rengeteg helyről jött az a válasz, hogy csak egyikünket vennék fel, de persze egymás nélkül nem mentünk sehova.
Végignéztük az összes ajánlatot, majd kiválasztottuk a legkorrektebb és legkonkrétabb ajánlatot, majd 2 hét múlva már kezdhettünk is a munkahelyünkön. Az ajánlatban két álláslehetőséget kaptunk takarítói (szobalány) munkakörben. Bár párom nem erre jelentkezett, úgy gondolta megpróbálja.

László Klaudia és Polecsák Zsolt véleménye / 2014 november 21.

2013. június 24-el kezdtünk az új osztrák munkahelyünkön. Szezonális munkának indult, mindössze 6 hónapos szerződéssel és már másfél éve itt vagyunk és itt dolgozunk!
Első alkalommal 11 hónapos szerződésünk volt, 2 hónap pihenővel és ez év júniusában pedig megkaptuk a következő szerződést, ami szintén közel egy éves szerződés.
Hálásak vagyunk Szilviának, hogy bármi problémánk adódott, bátran fordulhattunk hozzá!
Mindenkinek merjük ajánlani a Tiroli Álláskereső programjait és munkatársait egyaránt!

Ne féljetek megélni az álmaitokat!

Üdvözlettel: Klaudia és Zsolt