László Judit sikeresen helyezkedett el szobalányként Ausztriában!

László Judit véleménye

Sziasztok!

Szeretnék pár dolgot megosztani másokkal is az álláskeresésemről, ami teljes sikerrel zárult.
Szeptemberben kezdtem Tirolban állást keresni szobalányként, először egyénileg. Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű, mert gyakorlatom egyáltalán nem volt, és az életkorom is túl volt már az ideálison. A német tudásommal nem volt gond, így körülnéztem álláskereső oldalakon, és mindenhova beküldtem a jelentkezésemet, ahol nem írtak elő gyakorlatot. A kb. 50 helyről csupán 4-től érkezett válasz, udvarias elutasítás.

Ezután találtam a neten a Tiroli Álláskeresőre. Természetesen alaposan átgondoltam az ajánlatukat, végül arra a döntésre jutottam, hogy nem veszíthetek: vagy állásom lesz, vagy nem került semmibe, és még tapasztalatokat is szerzek. Jól döntöttem!

Zoli nagyon segítőkész volt, és nagyon sokat segített, hogy előre felkészített a várható eseményekre.

A pályáztatásom október 26-án történt meg, és már aznap kb. 250 e-mailt kaptam, ez a szám mára 476-ra emelkedett. Többsége persze sajnálkozás, hogy nem tudnak alkalmazni, de kb. 30 helyre kértek önéletrajzot, fotót. 7 telefont kaptam, az elsőt mindjárt aznap reggel, és két nap múlva már kezdhettem is volna náluk, de ez azért túl gyors volt nekem. Hívtak 2-3 helyre próbamunkára, és 3 helyre személyes bemutatkozásra. 6 konkrét állásajánlatot kaptam, volt köztük bécsi hotel, gyerektábor, szálloda.

László Judit véleménye

Mindjárt az első napon jelentkezett a tulajdonos  hölgy egy vorarlbergi szállodából. Nagyon szimpatikus volt, hogy fontosnak tartotta megjegyezni, van már két magyar szobalányuk, így nem leszek egyedül, valamint azt, hogy ha jól érzem magam náluk, a nyári szezonra is visszamehetek. Néhány e-mail-váltással megállapodtunk, és végül megküldte a munkaszerződésemet is. December 16-án utazom életem első ausztriai munkájára, amit már izgatottan várok.

Zolinak csak köszönni tudom a segítségét, nélküle valószínűleg nem találtam volna munkát! A tanácsai és a támogatása pedig mindig jól jött!

Mindenkit csak biztatni tudok, ha komolyan gondolja, vágjon bele, sikerülni fog!

Üdvözlettel,

Judit