László és Renáta sikeresen helyezkedett el
mindenesként és szobalányként Ausztriában!

László és Renáta véleménye / 2015. február 18. Sziasztok!

Eldöntöttük, hogy külföldi munkalehetőség után nézünk mivel elég nehéz helyzetbe kerültünk otthon, sok ismerősünk dolgozik kint és gondoltuk, ha szinte mindenkinek sikerül kint munkát találnia, akkor ez nekünk is menni fog. Kezdetben próbálkoztunk ismerősök segítségét kérni, hogy minél könnyebben kapjunk munkát, aztán sajnos rá kellett jönnünk, hogy mi nem tudnánk megoldani hisz nem tudtuk volna kifizetni a lakbért illetve a kauciót, amit azért általában kérnek.

Aztán a párom, Reni unokatestvére ajánlotta a Tiroli Álláskeresők oldalát. Megmondjuk őszintén elsőre nagyon jól hangzott aztán elkezdtünk gondolkodni, hogy ez valóban mind igaz-e. Regisztráltam az oldalra és elkezdtétek küldeni az e-maileket, nagyon sok visszajelzést elolvastunk mások siker történeteiből, majd döntöttünk, és felhívtuk Zoltánt.

Megbeszéltük a részleteket és aztán pár nappal később lezajlott a próbainterjú, amitől nagyon is féltünk igaz tanultunk mindketten 6 évig németül, de ez a tudás valahogy elavult. Nem gyakoroltuk, de végül is félelmük hiábavaló volt hisz sikerült. Ezt követően megbeszéltük a pályáztatás részleteit, közben sikerült eladnunk az autónkat a pénz is meglett, úgyhogy indulhatott az egész pályáztatás.

Egy hete indult el a pályáztatásunk és jelen pillanatban már kintről jelentkezünk, ezt szinte fel sem tudjuk fogni, nem gondoltuk volna, hogy ilyen gyorsan lezajlik minden. Nagyon jó helyre kerültünk a tulaj kedves, a hely gyönyörű, a munkatársak türelmesek és szintén kedvesek. Ami az én munkámat illeti nem pont konyhai kisegítő lettem, de nem bánom, mert nekem tetszik.  

László és Renáta véleménye / 2015. február 18.

Reggel én gyújtok be, tehát tüzelő mester, házmester, és mosogató vagyok egyben. Dolgozni jöttünk tehát nem a szórakozásé és a pihenésé a főszerep, igaz itt fenn nagyon nem is lehetne, mivel csak felvonóval lehet ide feljönni. Visszatérve a munkára: számomra ez olyan mintha otthon végezném a mindennapi teendőket, tehát egyáltalán nem nehéz, igaz jóval többet mosogatok, de nem baj.  Reni a szobalánymunkát valamint csúcsidőben, a konyhában való segédkezést kapta feladatául neki kicsit nehezebb, de ő is maximálisan elégedett.

Jelenleg 430 levélnél járunk ebből 10 volt, ami komolyabb érdeklődést mutatott, de konkrét állásajánlat 1 darab volt az is telefonon, de mivel ez az első kinti munkánk rögtön elfogadtuk.

Hálával és köszönettel tartozunk a Tiroli Álláskereső csapatának hisz nélkületek nem sikerült volna ilyen gyorsan és ami számunka a legjobb hogy ezzel a módszerrel tudtunk kijutni a legolcsóbban.

Köszönjük

Laci és Reni