Kovács Klára sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Kovács Klára véleménye / 2012. július 3.

Kedves Zoli és a Többiek!

Nos, hol is kezdjem? Persze, mint sokan mások, én is próbáltam magam állást keresni Ausztriában, ami ment is, csak nem vettek fel sehova sem. Konkrétan Burgenlandot céloztam meg, de az már nagyon telített terület lett, így gondoltam, mindegy merre megyek, és akkor rábízom magam a Tiroli Álláskeresőkre.

Természetesen tartottam tőle, hogy most mi lesz? Fizetek egy cégnek, akiről semmit nem tudok szinte, de a szkeptikusoknak ajánlanám, hogy kövessék őket figyelemmel facebookon, és rájönnek nem átverés.  Ennyi mindent nem lehet megjátszani!

Minden zökkenőmentesen ment az álláskeresőimmel.  Miután lebonyolítottuk az anyagi részét a dolognak, 2 napon belül megkaptam a csomagot, amit szintén mindenkinek ajánlanék a figyelmébe, még annak is, aki nagyon jól tud németül, sok hasznos információt, segédletet tartalmaz.

Az anyagiakról: lehet, hogy első hallásra soknak tűnik, de idővel megtérül úgyis az ára. Eldöntöttem, hogy melyik napon legyen a pályáztatás és vártam. Reggel 7től este7ig csak a gép előtt ültem, jegyzeteltem, mailekre válaszolgattam, és fogadtam a hívásokat.  Pontos számot nem tudok mondani, de 400nál több levelet kaptam, kb. 25 hívásom volt, és 8helyre jöhettem volna dolgozni.  Ahogyan mondják, tényleg 2-3 nap alatt el is dől, hova mehetsz dolgozni, nem várnak senkire és semmire sem. Úgyhogy ne habozz!

Lassan egy hete vagyok itt Ausztriában. Kicsit kalandos volt a kezdet, de azt hiszem most már minden rendben lesz és megnyugodhatok.

Linz mellett kezdtem, egy kis városban, mint szobalány, illetve felszolgálni is kellett. Sajnos, kölcsönösen nem voltunk szimpatikusak egymásnak, és eljöttem onnan. Szerencsére még nem volt betöltve a hely, ahová szintén szívesen mentem volna, így könnyen el tudtam ismételten helyezkedni.  Itt már nagyon jól érzem magam, vidéken vagyok, ahol nagyon kedvesek az emberek. Közvetlenek, barátságosak, figyelmesek. Főállásban Au-pair vagyok, de mellette minden egyéb munkában besegítek, amiben csak kell és tudok: a konyhában, a kertben….

Zárásképpen csak annyit, hogy ha időben jelentkezel, és jól beszéled a nyelvet, egészen biztosan nincs mit veszítened, ha a Tiroli Álláskeresőkre bízod magad.

Köszönöm én is munkátokat, örülök, hogy itt vagyok és, jó érzés, hogy ha bármi történne, és nem tudnék megoldást, akkor bármikor hívhatlak Benneteket!

Üdvözlök Mindenkit!

Kovács Klára

(Klára debreceni lakos, 27 éves - 400 emailt kapott a munkaadóktól, 20-25 telefonhívást és kb. 70 állásajánlatot)