Kocsis Judit sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Kocsis Judit véleménye / 2013. február 21.

Sziasztok, Kedves Ausztriai Munkát Keresők!

Az én rövid történetem így alakult ... mert tényleg rövid volt:

Egy napom regisztráltam a www.tiroliallasok.hu oldalra hogy szeretném, ha letesztelnék a német nyelvtudásom. Egy kedves hölgy másnap már fel is hívott, hogy megbeszéljük a részleteket, illetve hogy melyik napon fognak hívni és milyen időpontban a nyelvi interjú miatt. Az összes felmerülő kérdésemre választ kaptam tőle. Majd eljött a nyelvi interjú ideje, és megfeleltem. 

Ez, ha jól emlékszem egy keddi napon volt. Megkértem, hogy küldje el nekem a szezonális program csomagját a futárral, mert szeretnék Ausztriában dolgozni, mint szobalány. A csomagot két nap múlva érkezett. Ezek után a csomag kézhezvétele után már két napra rá, elindították a pályáztatásomat, de előtte még Zoltán felhívott és átbeszéltünk mindent újra.

Szombat hajnalban megtörtént a pályáztatásom. Szombat reggel 8 órakor vagy már 110 email várt rám a postafiókban. Fél 9 kor már hívtak telefonon.

Szombaton kb 200 emailt kaptam, legtöbb elutasítás volt, mert szezon közben jártunk és már teljes volt a csapat, vagy házon kívüli válasz, de még aznap szombaton találtam munkát. Igaz, hogy nem szobalányként, hanem felszolgálónak vettek fel egy hegyi hüttébe.

Vasárnap még jó páran telefonáltak, majd vasárnap este már utaztam is ki, mert azonnal kellett kezdenem.

Nagyon gyors volt az ügyintézés, szóval én 1 nap alatt munkát találtam, otthon 1,5 évig kerestem hiába...

Nem mondom, nagyon kemény, megterhelő fizikai munka itt a felszolgálás, de havi netto 1200 euróért megéri, és ha jól dolgozol, többet is kaphatsz.

Szállás, napi 3 étkezés ingyen van, a munkáltatók olyanok amilyenek, de én nem barátkozni jöttem, hanem dolgozni.

A németet tudni kell legalább alapfokon, sőt, mert itt Tirolban elég jó dialektussal beszélnek, erős koncentrációt igényel a megértésük.

Szóval, én mindenkinek csak ajánlani tudom a szezonális szolgáltatást, mert korrektek, gyorsak, és megbízhatóak!

Hajrá!

Kocsis Judit

(Judit szekszárdi lakos és 32 éves)