Király Andrea sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Király Andrea véleménye / 2009. november 23.Kedves Júlia és Zsolt!

Szeretném ezúton meggyőzni mindazokat a kételkedőket és bizonytalankodókat, akik már meghozták a döntést, hogy külföldön kezdenének új életet, vagy csak szezonálisan próbálnák ki magukat, de nem tudják, megéri-e ezt a pénzt, amibe a careers direkt (Tiroli Állá$ok Szezonális program) csomag kerül.

MEGÉRI! Október 23-án küldték ki a bemutatkozó levelemet, több mint 7000 (jelenleg 12000 hotel van az adatbázisunkban - 2010 augusztus) osztrák és dél-tiroli hotelnek, bárnak, étteremnek. Hozzátartozik, hogy a kifizetés és lebonyolítás rugalmassága kiváló volt, és gyakorlatilag két napon belül nyélbe ütöttük a csomag indítását.

Életem legmozgalmasabb hetét tudom a hátam mögött, és biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztam, bár mit mondjak, nem volt könnyű, és még mindig csörög a telefonom. Körülbelül 650 helyről érkezett pozitív-negatív válasz a jelentkezésemre.

Igaz, kétharmaduk nagyjából nemleges volt, de ha azt számoljuk, és belátjuk, hogy gyakorlatilag 200 élő, és komoly ajánlattal kerestek meg, azt kell, hogy mondjam, nagyon komoly feladat szakadt a nyakamba. Osztályozni, részletekre kérdezni, egyeztetni, további infókat küldeni, elképesztő munka volt, de élveztem.

Még most is, 1 hét után érkeznek be a postaládámba új megkeresések! El kellett döntenem, hogyan tovább, mert a helyek többsége bizony szerette volna a személyes találkozót. Én úgy voltam vele, hogy idegen országban, idegenként kezdeni, nem mindegy hogy hol és milyen körülmények között.

Ezért kiválasztottam a legérdemlegesebb, legszimpatikusabb állásokat, és felkerekedtem. 10 helyet kerestem fel, és az a tapasztalatom, hogy nagyon jó helyek mind, egytől egyig. Amiért jó, hogy ezt megtettem, mert a szálláslehetőség minősége nekem nem volt mindegy! És ez komoly kérdés, mert NEM a legjobb helyeket adják ki a külföldi munkavállalóknak. De a legfantasztikusabb helyen, ami a legjobban tetszett, ahol a főnök és a csapat legjobbnak tűnt, és még ingyen szállást is adtak, sikerült kiharcolnom a jó feltételeket. Jó pénz, jó szoba, és 2009 november 25-én kezdek. Remélem pozitív lesz a munka is minden szempontból.

Azt javaslom, szűrjetek alaposan, minden oldalról gondoljátok és rágjátok át a beérkező ajánlatokat, nekem 3 napi munkám volt benne. De megérte. És még valami: nem túl sok vendéglátós tapasztalatom van, a szakmám és a gyakorlatom is közgazdász!

Köszönöm a segítséget és a szolgáltatást!

Üdvözlettel,

Király Andrea