Kata sikeresen helyezkedett el konyhai kisegítőként és szobalányként Ausztriában!

Kedves Szimi,

Kata sikeresen helyezkedett el konyhai kisegítőként és szobalányként Ausztriában!Nekem senki nem ajánlotta a Tiroli Álláskeresőt, hanem böngészve találtam rá a neten. Ez mellett meghallgattam sok ajánlatot, de a többinél nem éreztem azt a biztonságot, hogy tényleg azt fogom kapni, amit megígérnek. Nem kevés összeg volt, amit fizetnem kellett, de úgy gondolom, hogy teljesen megérte. Sok munka volt, mind a Tiroli Álláskereső és mind magam részéről, hogy megtaláljam ezt a munkát. Nem hittem el, hogy ennyire intenzív lesz az első 2 hét, az első napokban szinte 20 percenként csörgött a telefonom reggeltől este 10-ig. Az e-mailek száma meg rengeteg volt, 500 környékén lehet már, ha nem több. Még ma is kapok érdeklődő e-maileket. Ami hihetetlenül szimpatikus volt, hogy az elutasító e-mailekben is sok szerencsét kívántak, sőt volt olyan ember, aki átirányított egy ismerőséhez.

Én szobalány és konyhai kisegítői állásra jelentkeztem a téli szezonra, jelenleg ezt is csinálom. Már az első napokban biztos ajánlatokat kaptam, de az áradat megindulása után jött egy e-mail és elindult egy érdeklődő beszélgetés. A belső hangomra hallgattam és adtam egy esélyt a dolognak, kiutaztam pár napra és megismerkedtem a hellyel és az itteni emberekkel. Teljesen korrektek voltak, a főnököm kifizette az utazásomat is. Már az első nap után tudtam, hogy ide szeretnék jönni. Magam is túrázom és nagyon szeretem az autentikus házakat. Nem kellett sokat gondolkodnom, hogy egy városi wellness jellegű szálloda mellett vagy egy turistaház (Gasthof) mellett adjam le a voksomat, a hegyek között. Így visszagondolva: nehéz volt az álláskeresés első két hete, mert nagyon intenzív volt, én akkor még javában dolgoztam.

Amit tanácsolni tudok a saját példámból eredendően, hogy nem szabad, hogy az áradat elragadja az embert, ha szükséges le kell ülni egy este és szépen nyugodtan átgondolni, hogy mit is szeretne az ember és milyen lehetőségek közül tud választani. És nem szabad kapkodni! Nyilván, itt nem tudnak annyit fizetni, mint egy nagy hotelben, viszont tényleg azt kaptam, amit ígértek: teljes ellátást, világos nagy szobát, ami csak az enyém, bizalommal fordulhatok a főnökömhöz, aki nem idegenként kezel. Ha mindezt összevettem, akkor nem is tartom kevesebbnek a fizetésemet a többi ajánlathoz képest, sőt nem tartom soknak azt az összeget, amit a Tiroli Álláskeresőnek kellett fizetnem az elején, mert nélkülük nem találtam volna meg ezt a helyet, ebben a pici faluban a hegyek között. Téli szezonra jelentkeztem, de az első hetekben egyértelművé vált, hogy hosszabb távon számítanak rám. Április elején haza megyek és kevesebb, mint 2 hónap múlva megismerhetem a zöldellő hegyeket is a havasok mellett.

Szép napot!

Üdv:
Kata

Kata sikeresen helyezkedett el konyhai kisegítőként és szobalányként Ausztriában!