Kálmán sikeresen helyezkedett el mosogatóként, konyhai kisegítőként Ausztriában!

László Péter sikeresen helyezkedett el konyhai kisegítőként Ausztriában!

2018 januárban úgy döntöttem, hogy az osztrák vendéglátóiparban vállalok munkát, amihez először az interneten kerestem lehetőségeket, így akadtam rá a tiroli.hu oldalára.

Az általuk ajánlott szolgáltatások és garancia elég meggyőzőek voltak, és bár a viszonylag  magas díj először gyanúsnak tűnt, Szimonetta és kollégái minden kérdésemre válaszoltak, így végül úgy döntöttem, hogy szerződést kötök velük. A fizetés gyorsan és egyszerűen ment, így már pár napon belül el is készítették az önéletrajzom és a bemutatkozó anyagom, és indulhatott a munkakeresés.

Mivel a német nyelvtudásom csak alapfokú volt, ezért egy kezdő pozícióra jelentkeztem, ami ez én esetemben mosogató/konyhai kisegítő munkakört jelentett. Az első napon, amikor az álláskeresési pályáztatásom elindult, kb. 100 emailt kaptam, amelyek közül sok volt a „sajnáljuk, de éppen nincs ilyen üres pozíciónk” levél, azonban kb. a levelek harmada konkrét állásajánlatot tartalmazott. Az érdeklődő munkaadók közül 10-15 telefonon is felhívott, így a szándékomat és a némettudásom is tesztelhették.

A cél az volt, hogy a lehető leggyorsabban munkába állhassak, ami sikerült is. A pályázatom elindítása után 2 héttel már munkába is álltam a Tirol régióban található Seefeld városában, egy négy csillagos szálloda konyhájára kerültem és azóta is ott dolgozom.

A munkaadók kedvesek voltak, minden hivatalos ügyet elintéztek helyettem, így nekem csak a munkára kellett koncentrálnom. A munka jellemzően fizikai munkát jelent, elég sokat kell pakolni, cipelni és talpon lenni. Könnyebbség az, hogy a munkanapom két részre van osztva, délelőtt 9-től du 1-ig tart, amiben benne van az ebédszünet is, valamint délután 4-től kb este 10-ig, amíg a másnapi munkakezdésre fel nem készülünk.

Kálmán véleménye