Kállai Dávid sikeresen helyezkedett el
báros, felszolgálóként Ausztriában!

Kállai Dávid véleményeSziasztok!

A pályáztatás rendben lezajlott, igazából már 3 nap után egy interjún találtam magam, mert egy félig osztrák, félig magyar tulajdonospár pont Budapesten tartózkodott, ki sem kellett utaznom. Így költséghatékonyabb volt a dolog. Sikerült velük megegyezni és november 25. óta én már voltaképp kint is vagyok Stroblban, Salzburgtól 40 km-re, egy négycsillagos szállodában mint báros és felszolgáló. A kezdeti nyelvi, illetve szakmai nehézségek ellenére (bár megvallom az őszintét, egyikre sem számítottam) hamar belejöttünk - jó a csapat és sok magyar is dolgozik itt.

Kállai Dávid véleménye

Nektek külön köszönöm a segítséget, nélkületek - ha ment is volna - nyilván sokkal kevésbé gördülékenyebben és sokkal több rizikóval. Egy hét alatt közel 500 válasz e-mailt kaptam ausztriai szállodáktól, ennek közel egynegyede teljesen használható és aktuális volt. Telefonon az első héten átlag napi 5-6 hívást kaptam, de igazából a telefonos kontaktfelvétel a szállodák részéről nem állt le egészen december közepéig. Kétnaponta egy telefonos interjúlehetőség akkor is befutott.

Tetszik az itteni élet, az emberek egészen más temperamentumúak, mondhatni korrektebb a munkahely is, mint otthon. Sajnos. Van mit tanulnia a magyar vendéglátásnak, mind erkölcsileg, mind szakmailag. A fizetés is teljesen rendben van, hiszen szállásra-ételre nem kell költenünk semmit.

Még egyszer köszönöm a segítséget és a hasznos tanácsokat!

Üdvözlettel:

Dávid