Jakab Anita és Zagyi Norbert sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Jakab Anita és Zagyi Norbert véleménye / 2012. július 3.

Kedves Zoltán!

Először is szeretnénk megköszönni Neked mindent, nagyon sokat segítettél, és így elkezdhetünk egy új életet. Kezdetben, őszintén szólva, kétkedtünk az egészben egészen addig, amíg meg nem érkeztek az első e-mailek. Az első este 2 óra alatt több mint 200 e-mailt kaptunk, aminek a többsége elutasítás volt, de kihangsúlyoznám, hogy csak azért, mert már belecsúsztunk a szezonba, és sok hotelnek már megvannak a dolgozói.

Volt az e-mailek közül kb. 10-15, ami már önéletrajzot, referenciát és bizonyítványt is kért, persze ezeket mind elküldtük. Telefonhívás az első nap 1 db volt, a második nap is, és a pályáztatást követő 6. napon hívtak a mostani munkahelyünkről, hogy 2 embert keresnek (szobalány, mosogató). Szinte minden problémamentesen lefolyt, másnap visszahívtam őket, mindent megbeszéltünk, és a pályáztatástól számított egy hét múlva már megvolt a munkahelyünk, csak az utazás volt hátra.

Vonattal utaztunk és minden probléma nélkül megérkeztünk Ausztriába. Eljöttek értünk a szomszéd faluba a vasútállomásra és innentől kezdve "fogták a kezünket", mindent megmutattak a szállástól kezdve a hotelig. A szállás és a napi 3-szori étkezés ingyenes és ki is kell használni.

Zagyi NorbertÚgy gondoljuk, hogy befektetés nélkül nincs profit, vagyis az a pénz, amit elkértetek a szolgáltatásért megéri, mert már az első hónap után bőven meg fog térülni, csak türelmesen kell várni. A kifizetéssel nem volt semmi gond, jött a futár és minden a legnagyobb rendben történt. Ha kérdésünk volt biztos, hogy teljes körű választ kaptunk rá, vagy telefonon, vagy e-mailben. Miután megérkeztünk, már a második munkanapunkon érdeklődtetek utánunk, hogy minden rendben van-e?

A munkával nincs gond, napi 2x4 órában dolgozunk (délelőtt és délután), a szabadnapjainkat összehangolják, szóval ezzel sincs probléma. Mindenki nagyon kedves, természetesen dolgozni kell, de azért nem kell megszakadni. Ha mindig a legjobb tudásod szerint végzed a munkád, akkor biztonságban leszel hosszú távon.

Mindenkinek ajánlom (aki érdeklődik a külföldi szállodai munka iránt és van egy minimális nyelvtudása), hogy ha van egy kis félretett pénze, ne otthon élje azt fel, hanem fektesse be, hogy még sokkal több félretett pénze legyen és egy sokkal nyugodtabb életet éljen távol a problémáktól.

Még egyszer köszönünk mindent és üdvözletünket küldjük Ausztriából!

Anita és Norbert

(Anita törökszentmiklósi lakos, 25 éves, Norbert szintén törökszentmiklósi lakos és 27 éves)