István és Zoltán sikeresen helyezkedett el
felszolgálóként és síkölcsönzősként Ausztriában!

István és Zoltán véleményeIstván és Zoltán véleményeKedves Szilvia!

Most szántam rá magam, hogy néhány mondatban írjak a történtekről.

2013 elején egyedül próbáltam állást találni, böngésztem több hirdetési portálon, elküldtem több tíz e-mailt, de nem jártam sikerrel.
Valakitől hallottam, hogy létezik a "Tiroli.hu", regisztráltam, majd hónapokon keresztül figyelemmel kísértem az oldalt. A nyári szezonban egy ismerős pár a "Tirolin" keresztül jutott álláshoz és valójában ez adott bátorságot ahhoz, hogy én is megpróbáljam. Egy barátom - aki már éveket töltött Németországban felszolgálóként-, is készült Ausztriába dolgozni, így együtt pályáztunk, mivel így olcsóbban jöttünk ki anyagilag mindketten. Zoli már szinte perfekt németül, én korábban dolgoztam néhány hónapot Németországban, de mivel sokat felejtettem beiratkoztam egy B1-es német nyelvtanfolyamra, hogy könnyebben boldoguljak. A nyelvtudás az nagyon fontos, mert ha nem érted meg, amit a munkáltatód akar, akkor türelmetlen lehet.

Október végén elindítottuk a pályáztatást, jött a futár, rendeztük az anyagiakat, és rá pár napra, amikor elküldték a páros bemutatkozólevelünket a megbeszélt sok-ezer helyre, beindult a levélözön. Több, mint 400 e-mailt kaptunk, aminek kb. 90%-a - már betelt, csak tavasszal nyitunk, fix csapattal dolgozunk....- elutasítás volt, de a maradékból le tudtunk egyeztetni egy jó párat, ahová személyes beszélgetésre vártak.

István és Zoltán véleménye

Volt olyan hely, ahová mindkettőnket vártak, volt ahová csak Zolit és volt olyan hely ahová csak engem.
Zoli felszolgáló állásra pályázott, én házmester, konyhai kisegítő, mosogató munkakört kerestem. Jött egy e-mail, hogy ugyan pincérre nincs szükségük, de keresnek egy munkatársat a síkölcsönzőbe, ha érdekel egy személyes interjú után -ha megfelelek -, szívesen dolgoznának velem. Nagyon megörültem, hisz 17  évig volt sportboltom, snowboard-oktató vagyok, álmaim állását kínálták. Végül is ugyanabban a faluban kerestek felszolgálót is, így leegyeztettük mindkét találkozót és kiutaztunk. Zolinak sikerült is az interjú, azonnal pozitív ajánlatot kapott. Utána mentünk a síkölcsönzőbe, ahol szimpatikusnak találtak, de ahhoz, hogy megkapjam az állást, el kellett végeznem egy három napos osztrák síszerelői tanfolyamot, illetve megígértették velem, hogy naponta tanulom a németet, mert a vendégekkel lesz napi kapcsolatom, ahová biztos nyelvtudás szükséges. A tanfolyam nem kis beruházás volt, de úgy gondoltam, hogy egy osztrák "papírral" nem veszíthetek, hát megcsináltam.

Azóta kiderült, hogy jól döntöttem, álommunkahelyet találtam!
Zoli 400 m-re dolgozik tőlem, Ő is elégedett, már kérdezték, hogy visszajön-e a következő szezonra.
A "Tiroli" közreműködéséről annyit, hogy azt csinálták, amit ígértek, minden kérdésre választ kaptunk, törődtek,-nek velünk, merem Őket ajánlani. Az ár, amit kértek, lehetne olcsóbb is, de halottam több "egyéni" közvetítőről is, akik borsosabban mérik. Ami nagyon fontos, nyelvtudás nélkül senki ne induljon el Ausztriába dolgozni!