Imre Lívia sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Imre Lívia véleménye / 2012. augusztus 18.

Kedves Zoli!

Ne haragudj, amiért nem jelentkeztem, és anyukámmal üzentem, de villám gyorsan találtam helyet. Szerda este indítottad a pályáztatásomat. Éjszaka már 54 pozitív ajánlatot kaptam, 92 nekem szimpatikus ajánlatot választottam ki és ezekből kezdtem el kiszűrni a jobbakat. Ki mit vár el, milyen messzire kell utaznom, mennyit fizet stb.

Pénteken kaptam attól a szállodától az e-mailt ahol most dolgozom. Voltam bemutatkozó beszélgetésen is náluk, és 1 hét múlva már dolgoztam is. Ez egy Gablitzi 3 csillagos panzió, Bécstől nem messze. Most például 4 napra hazaengedett a főnököm,- azért is tudok most írni, mert egyébként ott nincs net és a mobilom sincs nálam.

Mindenesként dolgozom, mosogatás, felszolgálás, konyha, étterem rendben tartása, reggeliztetés, szobalány feladatok ellátása, vasalás. Szóval nagyon sok mindent kell csinálnom, heti 40 órás munkahét két szabad nappal, havi 950 euróért. A szállásom és ellátásom megoldott és nagyon jó. Tegnap meg is kaptam az első fizumat. A biztosítóhoz be vagyok jelentve, ezt onnan tudom, hogy a könyvelő tegnap hozta a papírokat, viszont nincs szerződésem, csak szóbeli megállapodás. Szóval a tegnapi fizuig egy kicsit bizonytalan voltam, hogy adott szóra beleugrottam a munkába. Szeptember közepéig szól a megállapodás, mivel akkor már bezár a szálloda.

Jól érzem magamat kint, lassan a dialektust is megértem, persze azért még van mit fejlődnöm. A főnöknőm elég szigorú, de a munkaidő végeztével előveszi a "nagyis" stílusát, ilyenkor jókat lehet vele és a férjével beszélgetni.
Legközelebb már csak a szezon végeztével jöhetek haza, mert sok vendég jön. Remélem, hogy minden rendben lesz, és nem lesz szükségem a segítségetekre.

Köszönöm, hogy hozzásegítettél egy "jó állás" megtalálásához.
Egyébként már a téli szezonra is kaptam 9 ajánlatot.

Üdvözlettel:
Imre Lívia

(Lívia budapesti lakos, 35 éves)