Horváthné Anette sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Horváthné Anette véleménye / 2010. szeptember 9.Kedves Júlia és Zsolt,

Horváthné Szenti Anette vagyok, azok egyike, akik nektek köszönhetően jutottak ki Ausztriába dolgozni.

Hinterglemmben voltam, 10 hetet dolgoztam ott egy családi panzióban, ami nagyon kulturált volt, rendezett, a hütte pedig gyönyörű. A család rendes és korrekt volt, a munka változatos, mer voltam szobalány és konyhai kisegítő is. Ez így pont jó volt.

A szobám új, igényes kialakítású volt, világos, külön bejáratú a család házában.

A munkámmal nagyon meg voltak elégedve, többször hangsúlyozták, hogy várnak vissza, ill. jövő nyáron vissza kell mennem, mert nagyon jó velem együtt dolgozni.  Szabad bejárásom volt mindenhová, még a privát házukba is. Úgy gondolom, ez a maximális bizalom jele.

Az utolsó napokban már a telefont is felvehettem, a főzésbe is besegítettem egy kicsit, a raktárkészlet figyelése is a feladatom volt az alapanyag rendelések összeállítása miatt.

Egyetlen problémám volt: az, hogy egyedül voltam alkalmazott, nagyon sokszor egyedül voltam napközben is és ezt meglehetősen rosszul viseltem, ráadásul a panzió a falutól kb. 4-5 km-re volt a hegyoldalban, ahonnan kocsi nélkül nem lehetett mozogni, nekem meg az nem volt. Semmit nem tudtam egyedül elintézni, így mindig segítséget kellett kérnem, ami nekem fura volt, de túléltem. Ami a lényeg lett volna, német nyelv gyakorlása, az nem nagyon jött össze.

Nem bántam meg, hogy kint voltam, sokat tapasztaltam, tanultam, sok mindent láttam. Így nagyon azon vagyok, hogy a jövőben még ki tudjak menni, dolgozni. Remélem össze is jön majd.

Most röviden ennyi. Ha van kérdésetek még a 10 héttel kapcsolatban, kérdezzetek nyugodtan.

Köszönöm a lehetőséget.

Üdvözlettel:

Horváthné Anette

anetteszenti@invitel.hu

Anette szegedi lakos és szobalány szeretett volna lenni. 1971-ban született.