Horváth Boglárka sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Horváth Boglárka véleménye / 2011. május 20.

Sziasztok!

 

Szeretném pár szóban leírni a véleményemet a Tiroli Állások Szezonális Programról.

Én is, mint mindenki, aki ezeket a beszámolókat olvassa, kétkedve álltam az egész dologhoz. 2010. decembertől 2011. márciusig csak nézegettem az oldalt, figyeltem a Facebook-on a tevékenységüket, próbáltam a neten bármilyen a céggel kapcsolatos negatív véleményre bukkanni, de nem találtam semmit. Ahogy egyre inkább megbízhatónak tűnt, mint a cég, mint a program, elkezdtem némettanárhoz járni, hogy felfrissítsem a nyelvtudásom, illetve pénzt félretenni.

Márciusban jelentkeztem a programra, megrendeltem a csomagot, ami egy havi fizetésemet jelentette, de úgy gondoltam, hogy kockázat nélkül nincs győzelem. A csomag kiszállítása, a kifizetés egyformán gördülékeny volt.

Friss főiskolai diplomámmal (turizmus-vendéglátás) először nem a szakmámban helyezkedtem el, később pedig úgy gondoltam, hogy itthon is ugyan ott kezdeném egy szállodában, mint külföldön, de a külföldnek 2 nagy előnye van: pénz és nyelvtudás. Sok ismerősöm külföldön helyezkedett el, sokan Ausztriában, hallgattam, hogy milyen nehéz és körülményes egyedül találni egy szállodát ahol alkalmaznak is. Annak nem láttam értelmét, hogy napokig keresgéljek a neten külföldi szállodák után, kigyűjtök 50-et, és jó esetben 1-2 visszajelez, de akkor sem tudom, hogy most akkor mi a teendő.

Tanulmányoztam a kapott anyagokat, tényleg keményen készültem a napra mikor elindul a program. Erre április 18-án került sor, délután 3-kor. Este 10-ig 150-200 levél érkezett, az első száz között talán 2 volt ahol keresnek még munkaerőt, a többi vagy visszautasító, vagy automatikus válasz volt. Telefonhívásom olyan 4 db volt aznap este 10-ig, volt, aki este fél 9-kor hívott. Másnap reggel fél 7-kor már csörgött a telefon egy újabb szállodától… Innentől pedig csak úgy ömlöttek a lehetőségek, sok helyen el akartak csábítani, hogy ne szobalány legyek, hanem pincérnő vagy konyhai kisegítő, sok helyen a szobalányság mellett még mást is kellett volna csinálni (konyha, étterem...)

A mai napig 553 e-mail érkezett, és kb. 20 telefonhívás. Még most is írnak, napi 1 hívásom is biztos van. A 20 hívásból 2-3 kevésbé jóindulatú és kedves volt, de a többi teljesen normálisan, kedvesen kezelt. Volt 5-6 e-mail is ahol úgy éreztem a takarítógépet látják bennem, vagy éppen csak hülyének néztek. A rengeteg válasz nagyon meglepett, akár negatív akár pozitív volt. 

Fontos hogy felállítsatok egy szempontrendszert, ami alapján kiválasztjátok a legesélyesebb helyeket, ahová szeretnétek elmenni. Én egy táblázatot készítettem, különböző színekkel jeleztem, kinek írtam, ki válaszolt, ki hívott, minden adatot vezettem. 3 nap múlva már volt 4 hely ahova biztosan mehettem volna, volt sok ahova próbamunkára vagy interjúra hívtak (a mai napig kb. 10-15 ilyen van). 3 helyen volt pontos időpont egyeztetve, hogy kimegyek interjúra, ahova a leginkább szerettem volna menni azt tettem leghamarabb. 8 nappal a programom indítása után kint voltam az interjún, és be is jött, 14 nappal a programom indulása után már munkába álltam. Jelenleg Salzburgtól 9 km-re egy kis városkában lévő 4 csillagos szállodában (15 szobás) vagyok szobalány, heti 6 nap/40 óra, szállással ellátással, októberig. Naponta 6-7 órát dolgozom, gyönyörű környezetben, minden képzeletet felülmúló körülmények között. A munkaadóm kedves, segítőkész, egészen más a hozzáállása, mint egy magyarországinak. Teljes mértékben elégedett vagyok, magamtól biztos vagyok benne hogy egy ilyen, mindenben tökéletes helyet nem tudtam volna találni. Még nem dolgozom itt annyi ideje, hogy utaltak volna fizetést, így ténylegesen még nem térült meg a befektetett összeg (nem csak a csomag, a kiutazás is, a kezdő költőpénz is, stb...), de hetek kérdése és ez is megtörténik. Úgy számolom, hogy 4 hónap veszek magamnak egy autót, Magyarországon ugyan ebben a pozícióban, szobalányként erre évekig kellene gyűjtenem.

A kérdéseimre is mindig kaptam megfelelő választ, kedvesek, készségesek és rugalmasak voltak a Tiroli Állások-nál, mindenkinek csak ajánlani tudom. Köszönöm, hogy segítettetek!

Horváth Boglárka
boglar04@gmail.com

(Boglárka budapesti lakos, 1987-ben született - 530 emailt kapott a munkaadóktól, 15 telefonhívást és 4 konkrét állásajánlatot)