Hogyan töltik a szabadnapokat a kint dolgozók?

 

Ausztriai fényképezés

 

Mi az, amit még a kiutazástól és munkába állástól is jobban vársz?

Persze, hogy a szabadnap!

Már talán azután elkezded tervezgetni, hogy beilleszkedtél és megszoktad az új környezetet.

Várod már, hogy kicsit pihenj?

Kipihend az elmúlt hetek fáradalmait?

Ezzel mindenki így van, érthető, hogy alig várod, hogy lazíthass annyi ledolgozott munkaóra után.

A matekos részéről, és mindenről, amit tudnod kell a szabadságról már leírtuk Neked egy másik cikkünkben, itt tudod elolvasni.

Most arról szeretnénk néhány szót szólni, hogy hogyan tudod hasznosan és jól eltölteni a szabadságodat.

Mert persze fontos az is, hogy sokáig aludj, és ne csinálj semmit, de az aktív pihenés nem elhanyagolandó.

 

Gyűjts minél több élményt

Járd be a környéket, fedezz fel minden kis zugot!

Az a jó, ha minél költséghatékonyabban tervezed meg a szabadnapokat is, mert akkor szórakozol is, de a félretett pénzed sem fogyatkozik meg.

Ezért inkább használj tömegközlekedést, sétálj, túrázz!

Fényképezőgépedet se felejtsd otthon, hogy a látottakat meg tudd örökíteni és így emlék maradjon, amire még a szomszéd is irigykedni fog!

Hiszen nem is dolgozni voltál, hanem kirándulni – mondja majd.

Ha inkább spontán típus vagy, akkor a kedvednek megfelelően találhatsz ki akár minden napra más programot: egyik nap túrázol, másik nap várost nézel, harmadik napon pedig, magadra szánhatod az időt; olvasol, alszol, hosszú fürdőt veszel.

Hidd el, az aktív napok ugyan hamar elmennek, de már szinte hiányozni fog a pörgés, a munka és a munkatársak.

Így újult erővel tudod belevetni magad a még hátralevő szezonba - persze a heti egy szabadnapjaid még mindig ott vannak, hogy kicsit kiszellőztesd a fejed.

 

Korábbi álláskeresőink ezeket csinálják

Pályázóink megosztották Veled, ők miket csinálnak a szabadnapjaikban.

Olyan helyeken járnak, amiket prospektusokban mutogatnak… csak ezek a helyek valóban léteznek.

Ha párban vagytok kint, még jobb a helyzet, hiszen együtt tudtok tervezni, csatangolni.

„Google a barátod”, hát használjátok ki, és csináljatok tervet akár, hogy minél több mindent tudjatok belesűríteni ezekbe a kellemes napokba.

Jöjjenek akkor a beszámolókból részletek, hogy egy kis ihletet adjak Neked is.

 

 

 

 

Attila augusztusa így telt

„Itt jelenleg nálunk 35 fok kánikula van néha viharokkal dúsítva. Amit most így hirtelenséggel el tudok mondani, hogy augusztusi hónap itt Hintertierseeben (Tirolban) a legerősebb. A német vendégek általában augusztusban kapnak szabadnapot, akár több hetet is. Tudni kell rólunk, hogy mi is a német-osztrák határ (Kiefersfelden-Kufstein) mentén dolgozunk a hegyekben a Thierseetalban. Visszatérve a témához, telt házunk van és marad is bizonyára augusztus végéig. Ilyenkor nálunk az a bevált módszer, hogy nem kapunk szabadnapot, majd ha kevesebb lesz a vendég, a főnök természetesen biztosítja nekünk az idáig ki nem adott szabadnapokat is. Ha mi kapunk közösen a párommal szabadnapot szeretnénk ellátogatni a Salzburgtól alig fél órányira található németországi Brechtesgardenbe, amiről köztudott, hogy a név a II. világháborúra vetíthető vissza, hiszen ott találhatóak a Berghof maradványai és az ún. Sasfészek, németül Schlossadler vagy az új nevén Kehlsteinhaus.

Számomra a II. világháború, Hitler és az egész történelem a zsánerem, nagyon szeretném megnézni, életemben egyszer eljutni oda. Kíváncsiak vagyunk még a Dél-Lengyelországban található Auschwitz koncentrációs táborra is, de az jelenleg számunkra elérhetetlen, Brechtesgarden viszont itt van 92 km-re Kufsteintől. Tehát ha lesz lehetőségünk egy egész szabadnapot szánunk rá. Ezzel az egyik álmom válik valóra, történelmi helyre látogathatunk el. A vásárolgatást és kávézgatást az itt eltöltött 2,5 év alatt teljesen meguntuk. Minden héten bevásárolunk, a németeknél, Kiefersfeldenben található Penny market, Rossmann, Norma, Lidl, Rewe boltokban. Általában a gyógyszereket is itt vesszük, mert sokkal hatékonyabb, mint a magyar vagy az osztrák. S nem utolsó sorban Németország olcsóbb is 50 esetleg 1 euróval. Mindegy, a sok kicsi sokra megy.

Köszönöm, hogy elmondhattam a szabadnapra vonatkozó terveinket. Zárom soraim, üdvözlet Tirolból.”

Láthatod, hogy mindenkit más köt le, Attila már megunta a vásárolgatást és most már inkább mással tölti a szabadnapjait, hogy minél több élménnyel gazdagodjon.

Na, körvonalazódik már a fejedben egy édes kis szabadnap?

Nem? Akkor olvasd el Lívia levelét is, irigylésre méltó:

 

Miket csinál Lívia Svájc keleti részén?

„Az én szabadnapom a legjobb!

2 szezon óta vagyok Svájc keleti részén. Itt általában két nap szabad, és ha mázlija van az embernek, akkor ezek egymás után jönnek.

A szabadidőmet szívesen töltöm kirándulással, legyen az bumlizás valamelyik nagy (Basel, Luzern, Zürich, Bellinzona) - vagy kis városban (Chur, Davos, Arosa, Sargans), egy gyalog túra a hegyekben (Pizol, Kunkelspass, Gigerwaldsee) vagy éppen bicajozás a Rajna partján, át a szomszédos Liechtensteinbe.

Azért itt műemlékek is vannak, amiket érdemes megnézni; többek között a Rajna menti várakra gondolok, amik szabadon megtekinthetőek és fantasztikus a kilátás belőlük a szomszédos hegyekre és magára a Rajna-völgyére. Én személy szerint egy vár szomszédságában, egy kastélyhotelben dolgozom és egy másik vár szomszédságában lakom.

Igen termékeny és élményekben gazdag két szezon volt, amit itt töltöttem, sok fantasztikus helyre eljutottam a munkámnak köszönhetően, nem beszélve arról, hogy úgy látok világot és ismerek meg egy másik országot, valamint annak kultúráját, hogy közben azért pénzt is keresek.

Tudom, ez itt nem a marketing helye, de ha ti nem vagytok, akkor valószínűleg sok nagyszerű élményről maradtam volna le, mivel a jelenlegi állásomat is rajtatok keresztül találtam.”

Lívia megosztotta néhány fényképét is, csodásak:

 

Basel Rathaus

Basel Rathaus

Bellinzona

Bellinzona

Bodensee, Meersburg

Bodensee, Meersburg

Caumasee

Caumasee

Pfäfers

Pfäfers

Rajna

Rajna

 

Ezek Attila és Lívia szabadnapjai, Neked már megvan a terved a Te szabadnapodra?!

 

Ausztriai munka