Gabriella sikeresen helyezkedett el szobalányként Ausztriában!

Hock Sirsom Nándorné véleménye / 2013 szeptember 10.

Nevem Hock Sirsom Nándorné (52).

Január óta munkanélküli voltam majd májusban elvégeztem egy német nyelvtanfolyamot. De nem gondoltam volna, hogy kevés nyelvtudással (100 óra) és nulla tapasztalattal sikerül állást kapnom szobaasszonyként. De jelentkeztem a Tiroli állások oldalán és megtörtént a "csoda".

A pályáztatásom július 24 történt. Még aznap 347 e-mailt kaptam és 6 db telefonhívást. A legtöbb email ugyan elutasító volt, de csak azért, mert már benne jártunk a nyári szezonban. De így is volt 10 olyan, amely azonnali kezdést ajánlott. Mindezt úgy, hogy nem volt szakmai tapasztalatom. Július 27-én az egyik e-mailben azt kérték, hogy hívjam fel telefonon, estig adtak határidőt a válaszra. Este igent mondtam az ajánlatra és erre azt mondták, hogy másnap 08.és 16 óra között várnak!!!!

Hock Sirsom Nándorné

Július 29-én már reggel munkába álltam. Még a próbaidő alatt sajnos más helyett kellet keresnem, mert kb.3 km-re volt a szállás a munkahelytől és nem volt semmi biztosítva a bejáráshoz. De a Tiroli ebben is segített, mert attól a helytől 30km-re találtak egy másik állást és ezt lebeszélve egy hét után ott kezdtem. Itt már nem volt távolság a szállás és a munkahely között és még azt is megkockáztatom, hogy jobb volt a feltétel.

Összegezve úgy gondolom, hogy bátran ajánlom mindenkinek korra és nemre tekintet nélkül. És hogy még aktuális is legyek már a lányom is megkezdte a német tanulmányait. Aki nem hiszi, járjon utána!

Üdvözlettel
Hock Sirsom Nándorné