Frész Zsuzsa sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Frész Zsuzsa véleménye / 2013 június 16.

Sziasztok!

Először is elnézést, hogy csak most jelentkezem, de egyelőre nincs fix internet a szobámban és a szobatársam mobilinternetét használom.

Azt sem tudom, hol kezdjem. Május 17-én pénteken volt a pályáztatásom, a beindítás után kb. 15 perccel megvolt az első telefonhívásom, ami az izgulásom ellenére meglepően jól ment. A hölgy, akivel beszéltem akkor még csak a bemutatkozó levelem olvasta es annak alapján döntött úgy, hogy felhív, nagyon örült, hogy persze néha akadozva, de szépen beszéltem németül, ennek köszönhetően annak ellenére, hogy még sosem dolgoztam hotelben, megbeszéltük, hogy az ünnepek után kedden újra beszélünk telefonon. A beszélgetés közben megkértem, hogy küldje el nekem e-mailben a részleteket, mert a sok beadott jelentkezés közül most hirtelen nem tudom ő honnan hív engem. Nagyon kedves volt, kb. 20 perc múlva meg is kaptam tőle az e-mailt. Közben folyamatosan jöttek a levelek, amiknek a 90 %-a elutasítás volt, mert már benne jártunk a szezonban, de ennek ellenére sokan voltak azok is akik azonnali kezdéssel felvettek volna.

Őszintén megmondom kemény napok voltak, kb. 480 e-mail volt, a végére 12 telefonhívás, és ha jól emlékszem 8 helyre vettek volna fel dolgozni, de mivel meg volt egy fixáló beszélgetésem keddre, ezért mindenkivel közöltem, hogy majd csak kedden tudok válaszolni az ajánlatukra, mert már van egy lehetőségem, amire kedden kapok majd választ. Tehát kereslet az van a  jó munkaerőre, de fontos, hogy az ember meg tudja magát értetni es értse is, amit mondanak neki. Végül kedden felhívtam a hölgyet, miután leellenőriztem hol van a hotel, milyen a hotel, ami számomra fontos volt. Nagyon nagy szerencsém volt, mert anélkül, hogy látta volna az önéletrajzom közölte, hogy felvesz dolgozni, a biztonság kedvéért az adataimmal együtt elküldtem neki az önéletrajzom is.

Tehát jelenleg Salzburgtól kb. 20 km-re dolgozom Fuschl am See-ben, ami egy tündéri kis falu, de ennek ellenére élettel teli. Június 3.-a óta dolgozom egy 4*-os hotelben, heti 6 napban, napi 9 órában szobalányként. Hihetetlenül nehéz tud lenni a munka, mert 100%-os precizitás mellett nagyon gyorsan kell dolgozni, de persze vannak könnyebb napok is. Tehát fel kell készülni a fizikai megterhelésre.

Nagyon szeretném megköszönni a segítségeteket! Mindenkinek ajánlom a szezonális programot, és a felkészítő tréninget is!

Most megyek es kiélvezem az első szabadnapom.

(Zsuzsa 33 éves, bicskei lakos)