Enikő és György sikeresen helyezkedett el segédfelszolgálóként és mosogatóként Ausztriában!

Enikő és György véleménye / 2013 október 15.

Szia Szilvi!

Nagyon szépen köszönjük az elmúlt hónapok kitartó és megbízható korrekt munkádat és a kimagasló profi szakmai háttértámogatást, amit tőled kaptunk.

Nem is gondoltuk volna, hogy ilyen zökkenőmentesen és gördülékenyen fog minden zajlani.
Be kell vallanunk, kicsit azért volt bennünk izgalom, hogy minden rendben lesz-e és az a szolgáltatás, amit ti képviseltek az 100% - an megállja-e a helyét. De amint az lenni szokott mindenben van kockázat és némi izgalom, hogy vajon akkor most mi is lesz, jól döntöttünk, vagy netán mégse. 

Jól döntöttünk! Nagyon is jól. Már jó pár éve nézegettük az oldalatokat mielőtt eljutottunk volna oda, hogy próbainterjú. De valahogy érződött a levegőben, hogy amit ti kommunikáltok az oldatotokon az csak jó választás lehet  a számunkra. Így belevágtunk és azt mondtuk magunknak, ahhoz hogy párban el tudjunk helyezkedni RÁTOK van szükségünk.

Első beszélgetéskor kicsit furának tűnt, hogy minden gördülékenyen és a megbeszéltek szerint történik. (Magyar pesszimizmus mindenekfölött!) Most már csak jót mosolygunk ezen.

Piszkos anyagiak. igen elsőre soknak tűnik, és igen vannak kételyek afelől, hogy ez sok vagy nem túl sok, de nem is megyek bele nagyon ebbe, a lényeg az, hogy igen is ez az ár nekünk párként elsőre sok volt. De tudtuk, hogy ha ez az összeg, amit kifizetünk, 1-hónapon belül megtérül, akkor csak jól járhatunk. És jól jártunk! Elmondtátok többször is, hogy ez az összeg, ami tartalmazza felkészüléshez szükséges anyagokat is, ez rövid időn belül meg fog térülni. És meg is térült, köszönjük megint csak a korrekt, egyenes kommunikációt és biztonságérzetet.

Enikő és György véleménye / 2013 október 15.

Eljutottunk a próbainterjúig, ami jól sikerült és utána csak azt vettük észre, hogy időnk sincs semmire. Nagyon felgyorsultak az események. Ha jól emlékszem egy szerdai napon indult a pályáztatásunk. Reggel 8 órakor leültünk a postaládánk elé, és néztük mi is történik. Hát nagy döbbenet volt az első nap 400 email várt minket, amit nem győztünk elolvasni, rendszerezni stb. Tény sok volt az elutasítás, de ez megint nem ért minket váratlanul, mert, mint ahogy eddig mindent, ezt is korrektül elmondtátok az elején.

 A nap végére már volt pár számunkra lényeges ajánlat, vagyis olyan, ahol párként tudunk kezdeni és dolgozni. Ez fontos volt a számunkra, mert nem szerettünk volna külön dolgozni. Enikő szobalányi, én mosogatói munkára próbáltunk lehetőséget kapni.
Természetesen én voltam a kakukktojás kettőnk közt, mert míg Enikő jól beszéli a németet én nekem nem annyira erős a nyelvtudásom. Ezért bíztam benne, hogy az angol nyelvtudásommal ki tudom majd egészíteni a nyelvi hiányosságaimat (szerencsére a munkáltatónk és a kollégák többsége is kommunikálnak angolul, ezáltal könnyebben megértjük egymást). Estére 6 konkrét ajánlat várt minket  e-mailen, melyben minden pontosan le volt írva.
Másnapra már telefonhívások is érkeztek, nagyon türelmes és kelleme hangvételű beszélgetések voltak ezek.
Így négy  nap alatt kirajzolódott nagyjából mit is szeretnénk, és hova tudunk kimenni dolgozni.

A támogatás itt sem szűnt meg, a  kinti létünk alatt még sok kérdés merült fel bennünk és ezzel bátran fordulhattunk hozzátok.

Nagyon szépen köszönjük a munkátokat és a támogatásotokat.

Üdvözlettel : Enikő és Gyuri