Csontos Nikolett és Hohl József sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Csontos Nikolett és Hohl József véleménye

Sziasztok,

először is szeretnénk megköszönni azt a rengeteg segítséget, amit kaptunk Tőletek.

Miután először hívtunk titeket, egy hétig csak teóriákat gyártottunk, féltünk, hogy kidobott pénz lesz, amit a szolgáltatásért kértek.
A párommal együtt, azonos helyen szerettünk volna elhelyezkedni, ő konyhai kisegítő én pedig szobalányként. De a tapasztalataim alapján a betölteni kívánt állás tárgyaként pincérnő jelent meg a kiküldött pályázatunkban. Kicsit féltem, hogy ez így nem lesz jó, de egy kis gyakorlatom volt benne.

De most már tudjuk, hogy, aki nem mer, az nem is nyerhet.

Belevágtunk. Egy csütörtöki napon indult a pályáztatásunk és még aznap rengeteg e-mailt (kb.200 levelet) és telefonhívást (5) kaptunk. Rengeteg ajánlatot kaptunk és nehéz volt döntést hozni. Volt olyan, aki már a telefonban megmondta, hogy mennyit fogunk keresni ketten egy szezon alatt, csak mondjunk igent.

Egy hotel viszont már az elején nagyon szimpatikus volt, minden fontos információt leírtak (szállás, ellátás, munkaidő) az állásra vonatkozóan.

Aznap még váltottunk pár levelet, küldtünk referenciát is. Este pedig felhívtak minket, amin nagyon meglepődtünk. Nagyon kedves volt a hölgy hangja és mondta, hogy örülnének, ha személyesen is találkozhatnának velünk, és náluk aludnánk vasárnap, hétfőn pedig elintéznénk a papírokat az AMS-nél. Erre nem igazán lehetett nemet mondani. Alig vártuk, hogy indulhassunk. Kellemes élmény volt az első perctől az utolsóig (barátságosan fogadtak, gyönyörű szobát kaptunk, ellátást) és még aznap este összeismerkedtünk mindenkivel a konyhán is, miközben segítettünk törölgetni az evőeszközöket.

Most már csak az engedélyünket várjuk és december 1.-től már kezdünk is.

Köszönjük, nélkületek nem sikerült volna közelebb kerülnünk álmaink megvalósításához.

Mindenkit csak biztatni tudunk, aki Ausztriában szeretne munkát vállalni, hogy vágjon bele, mert a kifizetett összeg megéri, megtérül. A szolgáltatás korrekt.

Köszönünk Mindent, üdvözlettel

Csontos Nikoletta és Hohl József

csontos.nikoletta@gmail.com

hohl.jozsef@gmail.com