Balogh Attila sikeresen helyezkedett el takarítóként Ausztriában!

Balogh Attila véleménye / 2016. július 12.Kedves érdeklődők!

Június 26-án érkeztem Kitzbühelbe.

Eddig sok mindenek meg kellett történnie, hogy itt lehessek. Talán 2012-ben hallottam először a Tiroli Álláskeresőről. Nyelvtudás híján esélyem sem volt Ausztriában dolgozni. Amit ott és akkor olvastam a Cégről -nekem- elfogadható volt.
Így elkezdtem nyelvet tanulni (is). A 4 év alatt tengernyi fordulat volt az életemben, mint bárki másnak. Egyet viszont tudtam, hogy itt AKAROK DOLGOZNI. Ezért ha kisebb, nagyobb szünetekkel is folyamatosan tanultam a nyelvet.

2016-ra jutottam el arra a szintre, hogy alapdolgokat értettem, és a munkához szükséges utasításokra is tudok válaszolni. Így ez év elején a téli szezon felénél már „próbára” tehettem a nyelvtudásom. Ekkor ismerősök révén kerültem ki. Itt a fizetés mellett, a tapasztalat az, ami sokat ért nekem. Ez a szálló nyáron nem üzemel, így kezdődött a nyári pályáztatásom a Tiroli Álláskeresővel.

Ez valamikor a hónap elején, közepén volt. Már az első nap több mint 100 levelet kaptam.
Összesen 285 bejövő levelem volt, ebből 15 helyről érdeklődtek komolyabban. Volt 2 telefonhívásom.
21-én (kedden) hívtak először Kitzbühelből, vasárnap már utaztam.

Tényleg nagyon kedvesen, és emberi módon fogadtak. (Pedig a szállót 17.00 után már csak terepjáróval lehet megközelíteni. Eddig jár a felvonó. A tulajdonosok lejöttek értem, mert nem tudtam időben ide érni. Egy rossz szavuk sem ezért rám.)


Első nap, első órában a hivatalos dolgokat megbeszéltük. (Munkaszerződés, szezon tartam, bejelentések, stb.) Nagyon korrektek voltak, és a mai napi is azok.
Eddig bármit javasoltam a munkához, mindig mindent elfogadtak tőlem. Az első hétvégén már mondták, nagyon meg vannak elégedve velem, és a munkámmal.

A Tiroli Álláskeresőről „csak” annyit még:
- mindig akkor hívtak, amikor megbeszéltük,
- folyamatosan érdeklődtek miként alakulnak a dolgaim,
- mi az, amiben ők segíthetnek.

Szóval, korrekten és abszolút hozzá értően tették ezt. (Mondom ezt úgy, hogy magam is 15 évig voltam üzletkötő, és 18.000-nyi ügyféllátogatással a hátam mögött).

Balogh Attila véleménye / 2016. július 12.Két dolgot említenék még meg, amit az előttem sikeresen kijutottak nem említettek meg.

Légy fizikailag felkészült!
Igaz, hogy itt 3x annyit lehet keresni, mint otthon, de ezért a napi 8-9-10 órában 3x annyit is kell dolgozni. Nap, mint nap! 6x egy héten! Ez kemény nagyon!

Légy lelkileg (is) felkészült!
Itt nem teheted meg, hogy ha rossz napja van a főnöknek, vagy valamelyik kollégádnak, akkor haza mész, és „kibeszéled” magadból. Itt mindenkin nyomás van sok a munka, a stressz miatt.

Mind a kettőt lehet kezelni, felkészülni ezekre. Másoknak sikerül(t), akkor neked is!
Csak akarjad nagyon komolyan, és határozottan, akkor havi 1.200-1.400€ nettó lesz a havi bevételed. Érdemes?

Ui: Lassan már két hete, hogy itt vagyok, működik minden, ahogy kell. Szerintem igen jó esélyem van itt a téli szezonális munkára is
Ui1: A sok munkától mindenki könnyebben lehet beteg. Ezért csak ajánlani tudom, hogy mindenki hozzon magával immunerősítőt, vitaminokat