Balázs Szabina sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Balázs Szabina véleménye / 2012. december 11.

Kedves Zoli!

Ne haragudj, hogy csak most jelentkezem, de a pályáztatásom után eléggé felgyorsultak az események. Több telefonhívást is kaptam és körülbelül 500 e-mailt, amiből szinte rögtön sikerült nekem megfelelőt választani.

December közepén kezdtem az Alpenhotel Enzian nevű négy csillagos szállodában konyhai kisegítőként. Amikor megérkeztem, kedvesen fogadtak és szinte azonnal megmutatták a szállást, ami nagyon szép, tiszta, sőt külön zuhanyzónk is van. Másnap munkába álltam. A kollégák segítőkészek, türelmesek, nagyon jól érzem itt magam.

Úgy képzeld el egy napom, hogy 10-re megyek dolgozni, délben ebédelünk, utána dolgozok 2 vagy 3 órát, ez attól függ, mennyi vendég van. 3 óra körül kapunk szünetet, aztán 5-re vagy fél 6-ra megyek vissza. 6-kor vacsora, utána ismét munka 10-ig vagy ameddig nem végzünk. A karácsonyi időszaktól kezdve egészen mostanáig nem volt szabadnapom, 21 napot dolgoztam megállás nélkül, de most, hogy csökkent a forgalom, az elmaradt szabadnapokat is kiadják. 

December 15-től 31-ig 810 eurót kerestem, ami szerintem elég szép összeg az otthoni fizetésekhez képest. A hotel tulajdonosa és felesége mindig mosolyogva köszön, érdeklődnek, hogy érzem magam, hogy tetszik a munka, amit otthon eddig szintén nem tapasztaltam.

Úgy érzem, jó döntést hoztam, amikor Titeket választottalak, mert Nektek köszönhetően, haza érve sok dolgot meg tudok majd valósítani, amire eddig nem volt lehetőségem. Több ismerősöm érdeklődött, hogyan sikerült külföldön elhelyezkednem és mindegyikőjüknek Titeket ajánlottalak. A befektetett összeg hamar, szinte az első héten megtérült, sőt már kaptam ajánlatokat a nyári szezonra is.

Köszönöm a segítségeteket!

Üdvözlettel:

Balázs Szabina

(Szabina 24 éves, salgótarjáni lakos)