Balázs Kati sikeresen helyezkedett el Ausztriában!

Balázs Kati véleménye / 2009. november 23.Kedves Júlia, Zsolt!

Nekem a jövő héten kell mennem november 25.-én Tirolba  Ramsau am Dachstei- be próbamunkára, bemutatkozásra. Ez, az a hely, ahol angolul boldogultam, mert a németet csak most tanulom a ti könyvetek alapján és nagyon jól tudom használni. Igaz egy kis alapom már volt. A tulaj azt mondta, nem baj, ha nem tudok németül, jó az angol is.

Rákérdeztem, hogy mennyire biztos az állás, mert közben volt még 2 nagyon komoly érdeklődő /az angol itt sem lett volna gond/, és erre azt válaszolta, hogy számítanak rám, már meg is kérték a munkavállalásit. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz kint. A férjemmel megyünk, ö lesz most a sofőröm. Kérdeztem tudnak-e szállást biztosítani a férjemnek is, azt írták, természetesen igen és, hogy várnak.

Nagyon izgulok és kíváncsi vagyok mi lesz. Itt csak Karácsony után kell kezdenem. Azért választottam őket, mert nem akartam szélhámoskodni, miután azt írták megkérték már a munkavállalási engedélyt és hát visszamondtam a másik kettőt. Remélem jól döntöttem.

Szívesen írok rólatok, mert nagyon meg vagyok elégedve és hálás vagyok nektek. Minden a legnagyobb rendben zajlott eddig, amint ígértétek, ez egy nem mindennapi korrekt szolgáltatás, ahhoz képest, hogy sok szélhámos cég mit képes elkérni a semmiért.

Üdvözlettel,

Balázs Kati

2. levél Katalintól:

Kedves Júlia és Zsolt!

Túl vagyok a nehezén, kezemben a munkavállalási engedély és ez remek érzés!

Szeretném nektek nagyon-nagyon megköszönni azt a sok segítséget és bíztatást, amit az elmúlt 1 hónap alatt kaptam tőletek.

Ez év májusától (2009) munkanélküli lettem, 52 évesen gyakorlatilag egyik napról a másikra az utcára kerültem. Május óta diplomásként és 3 nyelvismeret birtokában legalább 300 db. önéletrajzot küldtem el a különböző álláshirdetésekre, eredmény: 2 db. interjú - sikertelen, a többi vagy nem válaszolt vagy szerencsét kívánt a továbbiakban.

Próbálkoztam olyan munkaközvetítőkkel, akik külföldi munkát kínáltak Angliába, Németországba, Ausztriába. Mindennek nagyon magas ára volt kb. 150 ezer Ft.

Hiába mondtam pl. hogy az angol nyelvet jól beszélem akkor is el akartak velem végeztetni kemény pénzért nyelvtanfolyamot és még sorolhatnék további pénzkicsikarást különböző ürüggyel.

Aztán rátok találtam és gondoltam megpróbálkozom, mert igen megnyerő volt minden információ, ami a honlapon volt. És láss csodát! Október 25-én elindult a lavina, kb. 200 emailt, és 5 telefonhívást kaptam úgy, hogy a bemutatkozó levelemben benne volt, csak nagyon keveset tudok németül. Még a mai napig is jönnek az e-mailek. A tankönyv szerintem nagyszerű, minden benne van, ami a munkához kell, remekül hasznosítható. Minimális előzetes nyelvismeretem volt csak, a könyvetek segítségével remekül elboldogultam az interjúkon. Konkrétan 2 helyen voltam kint Ausztriába bemutatkozáson. A második helyet választottam, mert a tulajdonosok korombeliek.

Fizetés: havi 1200,- euró, heti 6 nap, napi 8 óra, túlórákat kifizetik. Szállás és étkezés ingyenes, külön szoba, internet ingyenes használata. Találkoztam olyan lányokkal, akik úgy kerültek a munkahelyükre, hogy a már kint dolgozó ismerősük 300 Euróért árulta a munkalehetőségeket. Én nagyon elégedett vagyok. Aki igazán dolgozni szeretne Ausztriába, az bátran forduljon hozzátok, a legkorrektebb módon nyújtjátok ezt a szolgáltatást, végig fogjátok a kezünket és mindenben segítségünkre siettek.

Nem hiszem el, hogy ennyi pénzért van még olyan cég, aki mindezt ilyen nagyszerűen csinálja.

Sok-sok köszönet érte.

üdvözlettel,

Balázs Katalin