Bado Gábor sikeresen helyezkedett el
konyhai kisegítőként Ausztriában!

Bado Gábor véleménye / 2014 december 10.Szia Zoli!

Eltelt az egy hét, így hát kérésednek megfelelően írom most a levelem a tapasztalataimmal együtt.

Megírom őszintén, hogy nagyon elfogult és kritikus voltam ezzel az egésszel kapcsolatban, a pénz átutalásától kezdve, a többi beszámolóban olvasottakkal kapcsolatban, hogy majd több száz email jön állásajánlatokkal pár órán belül, és hogy telefonhívások is érkeznek, ahol külföldi munkáltatók keresnek, és azt akarják, hogy náluk dolgozzak. "Na persze", gondoltam magamban.

A véleményem ennek ellenére mégis megváltozott! Köszönhető ez annak, hogy korrektek voltatok velem, felhívtál pontosan, amikor kellett és megbeszéltük, tanácsokkal láttál el, ez tetszett és e-mailben is mindig válaszoltál, olykor munkaidőn kívül, akár este 7-kor is pénteken, amikor a legtöbben hétfőre hagyták volna az egészet.

Tehát az összbenyomásom eddig elég jó a Tiroli álláskeresővel és az ott dolgozókkal kapcsolatban, főleg veled Zoli!

Nos, a tapasztalataim a következőek:

Még a pályáztatásom napján kb. 250 email érkezett, amit alig hittem el először. Úgy gondoltam, hogy én át fogom olvasni bizony mindet és kategorizálni fogom őket. A következő nap ismét érkezett vagy 120 és minden nap érkezett 10-20 folyamatosan a mai napig.

Így született 20 ígéretes, 20 már nem jó email cím, 25 önéletrajzot kell küldeni nekik, 60 válaszolnak még, 313 zárva vagyunk, tele a csapat, nincs betölthető állás, majd jövőre nyitunk címke.

Összesen tehát kb. 440 email érkezett és ennek a 15%-a volt használható valamilyen formában, de nem ez a lényeg, legalábbis számomra.

Összesen 8 telefonhívást kaptam, volt ahonnan kétszer is hívtak.

Megtörtént, amit nem hittem volna, hogy még aznap, a pályáztatásom napján felhívott egy munkaadó és jelezte, hogy ő bizony igényt tart a munkámra. Megbeszéltünk mindent, mikor kellene kezdeni, mennyi fizetésre számíthatok, hol van a hely, stb. Felírtam a telefonszámot is egy füzetbe és mindent lejegyzeteltem (Zoli a Te tanácsodra), amit megbeszéltünk telefonon. Nagyon szimpatikus volt a telefonban, higgadt volt és kiegyensúlyozott a vonal másik végén, én pedig egy picit izgultam, ezt érezhette is a hangomon. Ő szinte azonnali választ várt volna el tőlem, azonban kértem, hogy jövő héten hétfőn visszahívhatom-e a válaszommal, mire ő készségesen természetesen-t válaszolt.

Miután letettük, megnyitottam az emailjét, amit küldött és válasz e-mailt akartam írni neki, hogy miket beszéltünk meg telefonban, mintegy összefoglalásként, mert ezt is olvastam az egyik beszámolóban, hogy ez egy jó pont a munkaadó irányába, és ha valamit félreértettünk volna, akkor még ott a lehetőség javítani írásban rajta.

Mire összefoglaltam és megírtam a válasz e-mailemet, nem is figyeltem, mert annyira izgatott voltam, de már ott várt egy másik email, akivel éppen az előbb beszéltem telefonon és ő is megtette ugyanezt, vagyis összefoglalta, hogy miről ejtettünk szót az előbb. Elküldtem az enyémet is és válaszul az érkezett vissza, hogy nagyon szimpatikus vagyok, mindent jól értettem a telefonban és nagyon szívesen látna a csapatában. Négy másik magyar is dolgozik már nála kint és nagyon meg van velük és a munkájukkal elégedve! Megadta egy ott dolgozó magyarnak az email címét, hogy nyugodtan keressem meg és beszéljek vele, gyűjtsek információt a helyről, a munkáról, a munkaadóról, az ott dolgozókról, a légkörről, stb.

El sem akartam hinni!

Rögtön írtam is egy e-mailt a magyar leányzónak, aki kint dolgozik és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam tőle minden téren.

El sem akartam hinni, hogy rögtön az első telefonáló, ilyen jó ajánlattal keres meg, kellemeset beszélgetünk, jó benyomás alakult ki mindkettőnkben, kéri, hogy ellenőrizzem le az ott dolgozókon keresztül és bátran kérdezzek, ha van kérdésem!

Úgy voltam vele átnézem azért a többi ajánlatot is, mielőtt döntök, de nagyon jó érzéssel kezdtem neki, ill. folytattam a válogatást, elhihetitek!

Bado Gábor véleménye / 2014 december 10.

Voltak nagyon szépek, ahol több pénzt ígértek, de nekem is több költségem lett volna, vagy más ingyenes szolgáltatást, mint pl. ingyenes wifi elérhetőséget, azonban egyik sem volt olyan kedves és barátságos, valamint közlékeny és készséges, mint az első telefonáló.

Nem ő ígérte a legtöbb pénzt, de ő volt a legszimpatikusabb rögtön elsőre!

Zoli felhívtad a figyelmemet, hogy nem muszáj rögtön az első ajánlatot elfogadni, válogassak, olvassak át több ajánlatot, küldjek önéletrajzokat és majd meglátom, hogy melyik a számomra legkedvezőbb, én harmadnap mégis felhívtam és megkérdeztem, hogy betöltötték-e már az állást, mire közölte, hogy még nem és az állás szabad, majd közöltem vele, hogy akkor én szívesen elfogadom az ő ajánlatát!

Örömmel fogadta és ismét kaptam egy e-mailt, amiben szeretettel üdvözölt, mint leendő csapattársat.

Pár dolgot még megbeszéltünk, de semmit sem változtatott azon, amit először mondott telefonban.

Tehát most vasárnap indulok saját autóval Riezlernbe egy családhoz a Walserstuba-ba, majd 16-ától keddtől állok hivatalosan munkába náluk a téli szezonban.

Félig már bepakoltam, most a szakácsnyelvet gyűröm a Tabellón, hogy ne legyen fennakadás a konyhában, ha valamit gyorsan kell csinálni.

A tanácsokat megfogadtam és megfogadom, amiket írtál előző leveledben és igyekszem mindent úgy csinálni, hogy ne legyen belőle gubanc.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget Zoli főleg neked, persze az egész csapatnak is!

Nem hittem volna, hogy még idén sikerül kijutnom és munkát találnom Ausztriában!

Az én karácsonyi ajándékom megkaptam és köszönöm szépen!

Kellemes karácsonyt kívánok és boldog újesztendőt az egész csapatnak!

Üdv. Gábor

U.I.: Ha van valami bajom, kérdésem, egyéb, akkor keresni foglak Zoli.