Anita és Zsolt sikeresen helyezkedett el
szobalány/takarítóként és mosogató/házmesterként Ausztriában!

Anita és Zsolt véleménye / 2015. július 31.

Sziasztok!

Elnézést kérek, hogy ilyen sokára írok nektek, de itt úgy elrepülnek a napok! Szóval leírom a véleményemet és a történetünket a kételkedőknek.


Korábban már dolgoztunk Ausztriában, de a téli szezonra találtunk csak munkát. Három szezont dolgoztunk egy étteremben, ahol nagyon szerettünk dolgozni. Minden tavasszal, mikor hazajöttünk, nekiálltunk munkát keresni a nyárra, de nem sok sikerrel. Aki próbálta, az tudja, hogy pároknak nagyon nehéz, sokan egyből elutasítják a párok jelentkezését. Idén azonban úgy döntöttünk, segítséget kérünk a munkakereséshez.

Én is nagyon kételkedtem, hiszen nem kevés pénzről van szó, de úgy voltam vele, hogy ha mégis igaz, akkor ennek a többszörösét keressük majd meg a helyen, amit az pályáztató cég segítségével találunk. Volt egy német telefonos beszélgetésünk Dórival, aki nagyon rendes volt, pedig rettenetesen izgultunk (ez egy "teszt", ami alapján fel tudják mérni, hogy mennyire erős a nyelvtudásunk a megpályázott pozícióhoz).

Április 27-én kezdtük a pályáztatást, délután. Már aznap rengeteg e-mailt kaptunk. Másnap 9-től délig kb. 10 percenként csörgött a telefonunk. Az első pályáztatásunk sajnos nem járt sikerrel, mert egy ajánlat miatt a többit visszamondtuk, és a kiutazásunk előtt pár nappal a munkáltató meggondolta magát… Másodszori pályáztatásunk során már jobban vigyáztunk és a pályáztatás után egy héttel már munkába is indultunk! Most a harmadik hónapunkat töltjük itt, és nagyon elégedettek vagyunk!

Anita és Zsolt véleménye / 2015. augusztus 10.

A Tiroli Álláskereső segítségével éves állást kaptunk egy olyan hotelben, amiről mindig is álmodoztunk. Ez egyedül nem valószínű, hogy sikerült volna! Én szobalány/takarítónő lettem, Zsolti pedig mosogató/házmester. Heti 6 napot dolgozunk, 13.-14. havi fizetést is kapunk, a túlórákat általában lecsúsztatják. Ingyen kaját kaptunk és egy nagy szobát kicsike konyhával. Van egy kis kutyánk is, akit szeretettel fogadtak. A munka nem könnyű, de megéri igyekezni. Szerintem a szorgalmas munkát megbecsülik!

A két pályáztatás során összesen 800 levelet kaptunk. Rengeteg az elutasító e-mail, de elég, ha csak egy bejön! Szerintem a legfontosabb, hogy kitartónak kell lenni és nem szabad feladni! Sem munkakeresés közben, sem akkor, amikor már dolgozol.

Remélem tudtam segíteni! Köszönünk nektek mindent!
Anita és Zsolti